Pod parolom da navodno štite planinu, na Starici pretukli radnika, oštetili mašinu vrednu 520.000 evra

25.09.2022

13:24

0

Radnik je rekao da su napadači bili naoružani metalnom cevi, upaljenim brenerom i pištoljem

Pod parolom da navodno štite planinu, na Starici pretukli radnika, oštetili mašinu vrednu 520.000 evra
rudnik bakra majdanpek 2106 2022 foto sivacki (11) - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Prošle noći oko 23 časa na reonu Severnog Revira, na planini Starici, grupa kampera, koja navodno štite planinu od miniranja i tvrdi da brine o životnoj sredini, nanela je telesne povrede zaposlenom u kompaniji RBM i zapalila bušilicu vrednosti 520.000 evra, saopštila je danas kompanija Srbija Ziđin koper.

Dodaje se da je radnik, koji je upravljao bušilicom, dao iskaz policiji u kome se navodi da su ga napale tri maskirane muške osobe sa crnim kapuljačama i maskama preko lica koje su imale samo proreze za oči. Radnik je rekao da su napadači bili naoružani metalnom cevi, upaljenim brenerom i pištoljem i da su zahtevali od njega da napusti kabinu bušilice, nakon čega su mu zadali nekoliko udaraca i zastrašivali ga upaljenim brenerom.

Ziđin navodi da je radnik, posle zadobijanja povreda, u strahu pobegao.

"Ovo je još jedan vandalski čin, u nizu mnogih koji su mu prethodili, a koji stvaraju dodatnu napetost i strah kod zaposlenih u kompaniji Srbija Ziđin koper i stanovnika Majdanpeka. Kompanija je već obaveštavala javnost o šteti koju trpi, o uništavanju opreme, ugroženoj bezbednosti zaposlenih i onemogućavanju radnog procesa na ovoj lokaciji", piše u saopštenju.

Dodaje se da je slučaj prijavljen nadležnim organima i da kompanija očekuje brzu reakciju, kako bi se sprečila dalja eskalacija vandalskih napada na imovinu i zaposlene, kao i da se detaljno ispita ko ohrabruje ovakve poteze kampera na Starici, koji predstavljaju krivična dela.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike