Prijepolje dobija novo mesto za predah od svakodnevne gužve: U toku je druga faza radova na izletištu Ravni

24.09.2022

13:30

0

Uređenje izletišta Ravni realizuje se u okviru projekta unapređenja turističke ponude Regije zapadna Srbija

Prijepolje dobija novo mesto za predah od svakodnevne gužve: U toku je druga faza radova na izletištu Ravni
1664012254ravne-izletiste - Copyright RINA

Žitelji opštine Prijepolje u narednom periodu dobiće nadomak centra u potpunosti opremljeno u funkcionalno novo izletište Ravni. U toku je izvršenje druge faze radova koja predviđa izgradnju mokrih čovora muških i ženskih, potom postavljanje devet pečuraka, izgradnju drvenih nadstrešnica sa klupama, postavljanje četiri betonska roštilja, plastične cisterne za vodu i septičke jame.

- U svakoj destinaciji Regije zapadna Srbija uredićemo turističku infrastrukturu u skladu sa predlogom koji su nam dostavile lokalne turističke organizacije. Poznato mi je da je izletište Ravni nekada bilo omiljeno kod Prijepoljaca, nadam se da će to ponovo biti kada ga uredimo i kada se tu budu održavale manifestacije - kazao je direktor TurIstičke organizacije Regije zapadna Srbija Miroslav Rađen i izlazio zadovoljstvo kako teku radovi.

Uređenje izletišta Ravni realizuje se u okviru projekta unapređenja turističke ponude Regije zapadna Srbija uvođenjem dodatnih sadržaja i uređenjem ambijentalnih celina, koji finansira Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija. Kada prostor bude priveden nameni, primarni zadatak Turstičke organizacije Prijepolje biće da reši način održavanja izletišta Ravni, kako ne bi dolazilo do gomilanja smeće.

- u poslednje vreme susrećemo se sa velikim problemima urušavanja lokaliteta i odlaganja smeća. Mi nismo nadležni da čistimo turističke lokalitete i da ih održavamo. U narednom periodu moramo zajedno sa lokalnom samoupravom da nađemo rešenje ko će upravljati lokalitetima i starati se o njima, kako ne bi dolazilo do gomilanja smeća i raznog otpada na izletištima - ističe direktorka Turističke organizacije Prijepolje Dragana Varaklić.

Prva faza uređenja izletišta Ravni završena je 2019. godine, nakon čega se stalo sa radovima zbog pandemije korona virusa. Završetak druge faze radova predviđen je početkom novembra.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike