Čačak trči, pravi sportski praznik u gradu na Moravi: Zakazan četvrti po redu Čačanski polumaraton, učestvuju i deca i odrasli (FOTO)

13.09.2022

20:25

0

Ova trka postaje tradicionalna, a grad na Moravi postavlja na važno mesto atletske mape Srbije

Čačak trči, pravi sportski praznik u gradu na Moravi: Zakazan četvrti po redu Čačanski polumaraton, učestvuju i deca i odrasli (FOTO)
16630568621601204203cacak-polumaraton-cacak-trci-fotorina7 - Copyright RINA

Grad na Moravi je spreman za još jedan pravi praznik trčanja, jer je četvrti po redu Čačanski polumaraton zakazan za 25. septembar u 09.00 časova.

Ova trka postaje tradicionalna, a grad na Moravi postavlja na važno mesto atletske mape Srbije i regiona. Organizuje se u saradnji SC Mladost i Sportskog udruženja "Čačak trči - Two peaks endurance team", u saradnji sa Gradom Čačkom, uz tehničku podršku AK ČAAK Čačak i prijateljima sporta.

- Trudićemo se da opravdamo poverenje koje nam trkači godinama ukazuju i na najbolji način prezentujemo Čačak pred takmičarima i svim gostima koji tog dana posete naš grad. Osim polumaratona, kao ozbiljnog ispita i za profesionalne dugoprugaše, ni ove godine nismo zaboravili na manje spremne ljubitelje sporta i rekreativce, za koje je planirana trka zadovoljstva na 5 km i frtaljmaraton (10,5 km). Posebno mesto u okviru manifestacije predviđeno je za decu, kroz trke atletskih škola C, B i A  - kažu organizatori.

U prethodnim godinama, organizovanjem trkačkih događaja i okupljanjem ljubitelja trčanja u nezvaničnu trkačku zajednicu "Čačak trči", stvoren je prepoznatljiv imidž, koji podrazumeva i brigu o potrebama svih sugrađana kojima je pomoć neophodna, tako da će i ove godine deo novca prikupljen kroz kotizacije i sponzorstva biti doniran u humanitarne svrhe.

- Tog dana očekujemo više stotina učesnika iz cele zemlje i regiona. Pozivamo sve građane da tog nedeljenog jutra na gradskog trgu i ulicama Čačka pozdrave sve goste našeg grada na ovom jedinstvenom događaju. Pokažimo da smo sjajni domaćini i uživajte u programu i aktivnostima koje smo pripremili - navode organizatori ove sportske manifestacije.

Sve trke startuju ispred restorana u centru grada.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike