Bravo za meštane Lipnice kod Čačka: Čine sve za bezbednost saobraćaja u svom selu, sami se organizovali i uradili divnu stvar (FOTO)

29.08.2022

11:36

0

Njihovu odluku, ali i aktivnost podržao je i Grad Čačak

Bravo za meštane Lipnice kod Čačka: Čine sve za bezbednost saobraćaja u svom selu, sami se organizovali i uradili divnu stvar (FOTO)
bankina - Copyright RINA

Lokalni seoski putevi često su neobezbeđeni i kao takvi vrlo opasni za saobraćaj. Selo Lipnica podno Jelice kod Čačka jedno je od najnasaljenijih u tom kraju, a da u njemu žive vredni i plemeniti ljudi još jednom se dokazalo u praksi. Meštani su se samoinicijativno organizovali kako bi postavili bankine pored puta.

- Želeli smo da preduzmo nešto kako bi povećali bezbednost u saobrćaju u našem selu. Bankina nema na ovom lokalnom putu, a preko su potrebne, zato smo se zbog naše dece i nas odlučili na ovu akciju - kažu meštani Lipnice.

RINA
 

Njihovu odluku, ali i aktivnost podržao je i Grad Čačak koji je pritekao u pomoć kad je u pitanju nabavka potrebnog materijala.

- Radili smo dva kilometra i dve stotine metara bankina pored puta i svi smo učstvovali u radu, ovo će meštanima mnogo značiti, jer pored novog asfalta imaju i sređene bankine - rekao je meštanin i odbornik u gradskom parlamentu Dragan Štavljanin.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike