Memorijalni reli kraljevića Tomislava oduševio građane: Nesvakidašnja povorka ulickanih lepotana ide kroz četiri srpska grada (FOTO)

05.09.2022

21:12

0

Na desetine posetilaca uživalo je razgledajući oldtajmere

Memorijalni reli kraljevića Tomislava oduševio građane: Nesvakidašnja povorka ulickanih lepotana ide kroz četiri srpska grada (FOTO)
1662360725RELITOPOLA3-RINA - Copyright RINA

Veličanstvena povorka ulickanih oldtajmera krenula je iz Beograda, pa preko Mladenovca stigla na Oplenac u Topoli. Drugi po redu Memorijalni reli kraljevića Tomislava okupio je brojne ljubitelje starih automobila, ali i mnoge građane koji su oduševljeno posmatrali ovaj neobičan defile.

- Bez obzira na godinu proizvodnje ovi oldtajmeri izgledaju kao da su izašli iz fabrike. Prelepi su i ovo je svakako nesvakidašnji prizor na našim ulicama. Neizbežno je bilo i fotograsifenje ispred onih koji su nama bili najlepši - kažu građani Topole.

Na desetine posetilaca uživalo je razgledajući oldtajmere, a svakako najviše interesovanja privukla je Elektra Bjuik 225 iz 1960 godine. Dužine 5,7 metara, bila je najluksuzniji Bjuik svog doba, pozicioniran iznad obične Elektre i proizvođen samo kao kabriolet i luksuzni hardtop sa četvora vrata i šest prozora.

Zanimljivo je da je u svojoj pozamašnoj kolekciji automobila, i Elvis Prisli imao Elektru 225 u istoj bronzanoj boji. Bila je to najređa boja na tom automobilu i oni danas imaju znatno veću vrednost nego ostale Elektre u običnim bojama. Kako spolja tako i iznutra, Elektra 225 je upečatljiv automobil, pa je jedan od specifičnih detalja Mirromatik brzinomer koji prikazuje skalu zahvaljujući podesivom sistemu ogledala.

Nakon izložbe ovih lepotana ispred crkve Svetog Đorđa na Oplencu, kolona neobičnih oldtajmera iz Topole je otišla u Aranđelovac.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike