U Kloki posle 15 godina napravljen ispraćaj u vojsku, i to za - devojku! Tata ponosan - Imam i sina, i njega ćemo ovako ako Bog da (FOTO)

01.09.2022

08:51

0

Autor: J. S. J.

Katarina će od 1. septembra biti na odsluženju vojnog roka u Somboru

U Kloki posle 15 godina napravljen ispraćaj u vojsku, i to za - devojku! Tata ponosan - Imam i sina, i njega ćemo ovako ako Bog da (FOTO)
katarina stojadinovic toppress (1) - Copyright Ustpljene fotografije toppress

U Topoli i Kloki, ali i dalje, dugo će se prepričavati da je jedna hrabra i lepa devojka odlučila da haljinu i štikle zameni vojničkom uniformom i čizmama.

Ovako sa ponosom ovih dana govore prijatelji i rođaci koji su Katarinu ispratili na redovno služenje vojnog roka, razume se, uz sve srpske običaje, kako i dolikuje.

 - Ti si, ćerko, tatin sin, sa tobom se ponosim - kaže Katarinin tata.

- Puno mi je srce, iako nisam baš podržavao ovu njenu odluku. Sada sam ponosan, preponosan, ona je moja lepotica, tatina ćera, i ovom odlukom ispunila je moje srce. Imam i sina, ako Bog da i njega ćemo ovako pratiti u vojsku. Šta da vam kažem, bilo je prelepo. Okupili se prijatelji, rodbina, društvo moje ćerke... Posle petnaest godina u našem selu napravljeno je ovakvo veselje, a muzičari, moram vam priznati, malo su i zaboravili te pesme za ispraćaj u vojsku. Posle toliko godina i razumljivo je - kaže ponosni otac Željko Stojadinović za "Toppress".

I, kako reče Katarinin otac, posle toliko godina neko se odvažio da pripremi veselje za ispraćaj u vojsku, a to je jedna krhka i lepa mlada devojka. Katarina je završila saobraćajnu školu i, kako nam je rekla, niko nije bio za ovu njenu odluku, ali posle dugih razgovora podrška nije izostala.

Foto:toppress.rs
 

 

- Brat je mlađi od mene tri godine, on verovatno neće imati ovoliko hrabrosti kao ja i služiće vojsku kao većina mladića poslednjih godina. Na mom ispraćaju u vojsku bilo je 230 gostiju, sve je bilo super. Svi su začuđeni, a kad su se pevale vojničke pesme a ja u haljini, našminkana, u štiklama, ljudi nisu mogli da veruju - kroz smeh nam priča ova mlada devojka koja će za par dana stati rame uz rame sa mnogim momcima u vojničkom odelu.

Katarina će od 1. septembra biti na odsluženju vojnog roka u Somboru. Njeni prijatelji, iako još uvek ne  mogu da veruju, ipak pokušavaju da pronađu razloge zašto se njihova drugarica odlučila na tako veliki korak.

- Njen otac je ratni vojni invalid, 1999. godine je pretrpeo povrede na Kosovu u NATO avijaciji od bombi. Katarina je godinama pomagala udruženje u kojem je njen otac, družila se sa ratnim vojnim invalidima, slušala njihove priče, probleme, i to je možda imalo malo uticaja da se opredeli za vojsku. Bilo kako bilo, svi smo uz nju, pružićemo joj maksimalnu podršku i sa ponosom čekamo dan kada će položiti zakletvu - pričaju Kaćini prijatelji.

Ova devojka će biti deo avionsko-raketne jedinice za protivvazduhoplovnu odbranu.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike