Upoznali se u petak, venčali u ponedeljak: Stevanovići slave 50 godina braka, i dalje pamte - pogledi im se sreli kod lakat krivine (FOTO)

22.08.2022

10:42

0

Zorka i Dragan slave svoju zlatnu svadbu, zaljubljeni su kao nekada

Upoznali se u petak, venčali u ponedeljak: Stevanovići slave 50 godina braka, i dalje pamte - pogledi im se sreli kod lakat krivine (FOTO)
1661159341topola-zorica-dragan-50-godina-braka-ustupljene-fotografije1 - Copyright RINA

Da ljubavi na prvi pogled postoje i da mogu biti večne najbolje dokazuju Zorka i Dragan Stevanović iz sela Stragari kod Topole.

Oni su se pre tačno pola veka upoznali u petak, a venčali u ponedeljak. Sada slave svoju zlatnu svadbu, zaljubljeni kao nekada i kako kažu, posle toliko godina zajedničkog života nikada se nisu pokajali što su tako brzo stali na ludi kamen.

Zorka je rodom iz sela Rutoši kod Nove Varoši, a Dragan je rođeni Šumadinac. Sudbina je htela da se sretnu i zavole baš u blizini manastira.

- Zorka je došla kod sestre koja je takođe udata u Stragare za praznik Preobraženje. Krenuli su u manastir Blagoveštenje pešice, krenuo sam za njima i sustigao ih nedaleko od manastira. Sve je počelo poznanstvom onako uz put, pešačenjem prema manastiru. Dobro se sećam da su nam se pogledi sreli negde u blizini tzv. Korita kod lakat krivine. Dva dana nam je bilo sasvim dovoljno da se odlučimo za brak i sada posle pedeset godina zajedničkog života ponovo bih isto uradio - priča Dragan.

RINA
 

Po svemu sudeći to je bila ljubav na prvi pogled i opstala je čitavih pola veka. A, Zorka svima koji ih znaju uvek izmami osmeh na lice kad kaže "Voleli se ja i moj Dika od petka do ponedoika".

Stevanovići imaju svoj recept za sreću u koji se kunu, jer se pokazao kao izuzetno delotvoran.

- Smatram da su duge veze koje mladi sada praktikuju gubljenje vremena, mi smo se kroz brak upoznavali, voleli, stvarali porodicu, gradili kuću i sve smo rame uz rame složno - rekao je Dragan.

Bračni par Stevanović ima troje dece i devet unučića, uskoro će stići i praunučići pa će svako njihovo narodno slavlje uveličati još brojnija porodica i prijatelji. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike