Potopljeno selo Katrga kod Čačka: Voda ušla u podrume kuća, potop na njivama i putevima, a 1.000 domova ostalo bez struje (FOTO)

30.08.2022

13:06

0

Na terenu su od ranih jutarnjih sati pripadnici Sektora za vanredne situacije, koji pomažu ugroženim meštanima

Potopljeno selo Katrga kod Čačka: Voda ušla u podrume kuća, potop na njivama i putevima, a 1.000 domova ostalo bez struje (FOTO)
1661851267_cacak-poplava-katrga-fotorina2 - Copyright RINA

Nevreme koje je pogodilo teritoriju grada Čačka najveće posledice ostavilo je u selu Katrga, gde je došlo do izlivanja Bresničke reke i Žutaje, usled čega su potopljeni podrumi, fudbalski teren, njive i putevi. 

Na terenu su od ranih jutarnjih sati pripadnici Sektora za vanredne situacije, koji pomažu ugroženim meštanima.

RINA
 

- Izvlačimo vodu iz podruma, pokušavano da pomognemo meštanima koji su se našli na udaru ove poplave. Osim dve reke koje su se izlile, veliki problem prave i kanali za odvod vode koji se nalaze pored puta. Ono što je pozitivno jeste da je sa prestankom padavina nivo ove dve reke u opadanju i očekujemo tokom dana stabilizaciju situacije - izjavio je za RINU Bratislav Zečević iz Sektora za vanredne situacije u Čačku.

RINA
 

Ono što osim poplava meštanima dodatno otežava situaciju jeste kvar na elektromreži, a skoro 1.000 domaćinstava je trenutno bez električne energije.

- Dalekovod sa kog se napajaju sela Bresnica i Donja Gorevnica je van napona, ekipe su na terenu i rade na saniranju, očekujemo tokom dana stabilizaciju situacije i da struja stigne u sve domove - potvrđeno je za RINU.

RINA
 

Usled jakog nevremena i udara groma na teritoriji grada Čačka došlo je i do dva požara koji su brzom intervencijom vatrogasnih ekipa lokalizovani.

U njima nije bilo povređenih osoba, ali je pričinjena veća materijalna šteta.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike