Pranjani imaju svog psa Hačika: Mesec dana čeka vlasnika na istom mestu, crni pulin neće da se pomeri (FOTO)

30.08.2022

08:41

0

Na zvuk automobila on veselo izlazi iz obližnjeg šumarka, mašući repom i podignutih ušiju. Međutim...

Pranjani imaju svog psa Hačika: Mesec dana čeka vlasnika na istom mestu, crni pulin neće da se pomeri (FOTO)
1661847888milanovacki haciko 2 - Copyright RINA

Kada su meštani sela Pranjani pre mesec dana prvi put na Vodeničkom brdu ugledali psa kako stoji pored puta, nije im to u prvi mah izgledalo ništa neobično dok nisu shvatili da se crni pulin danima ne pomera sa istog mesta, kao da nekog čeka.

- Na zvuk automobila on veselo izlazi iz obližnjeg šumarka, mašući repom i podignutih ušiju. Međutim, kad vidi automobil on se istom stazom razočarano vrati u šumu jer je očigledno očekivao da neko drugi dođe do njega, najverovatnije vlasnik - kažu meštani obližnjih kuća.

Oni dodaju da mu donose hranu i pokušavaju da ga i na taj način namame i sklone sa seoskog puta, ali on to sve odbija i nastavlja da čeka.

- Da li se pulin sam izgubio u nekoj svojoj avanturi ili ga je možda neko ostavio jer mu iz nekoga razloga više nije potreban ovako veran prijatelj, ostaje nam nepoznato. Ono u šta smo sigurni jeste da ovaj švrćo i sada, sam kraj puta čeka svog vlasnika, koji po svemu sudeći neće doći - kažu meštani.

RINA
 

Ovo nije prvi ni jedini, ali ni redak slučaj da psi dugo nakon rastanka čekaju svog vlasnika na istom mestu.

Najpoznatiji primer u istoriji svakako je pas Hačiko koji je svog gazdu čekao punih devet godina na stanici u Tokiju, a ovaj odani čovekov prijatelj dobio je i svoj spomenik.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike