Cena grejanja isključila 104 potrošača sa mreže u Jagodini

24.12.2020

11:04 >> 10:37

0

Autor: Jovana Vrećo

Isključenja na lični zahtev su započeta pre pet godina kada se u jednoj godini iskljulilo 600 potrošača

Cena grejanja isključila 104 potrošača sa mreže u Jagodini
Copyright Pixabay

Isključenja na lični zahtev sa toplovodne mreže u Jagodini, započeta pre pet godina kada se u jednoj godini isključilo 600 potrošača zbog visoke cene grejanja, nastavljeno je i ove godine, kada su se isključila 104 potrošača.

Svi koji su se isključili ove godine korisnici su stambenog prostora čija je ukupna površina 4.680 kvadratnih metara, navedeno je u izveštaju o poslovanju JP “Gradska toplana” u ovoj godini.

– Trend isključenja je opadajući, svake godine sve manji broj korisnika se opredeljuje za drugu vrstu grejanja – navodi se u izveštaju, uz konstataciju da ove godine “nije bilo novih priključaka stambenog i poslovnog prostora”.

Vlasnici stambenog i poslovnog prostora, koji se samoinicijativno isključuju sa toplovodne mreže, uglavnom prelaze na drva i ugalj, a neki, kako su rekli za Tanjug, kombinaciju čvrsto gorivo i struja.

Profimedia

“Gradska toplana”, koja sa preko 17 kilometara toplovodne mreže, greje oko tri miliona kvadratnih metara stambenog i poslovnog prostora, oko 6.000 stanova, socijalne, predškolske i školske ustanove, administrativni centar garda, kao “najveći rizik u poslovanju” navodi, “nelikvidnost koja je posledica loše naplate grejanja”.

– Loša naplata ima za posledicu veliki dug Srbijagasu, što prouzrokuje čestu blokadu tekućeg računa i znatno otežava normalan rad preduzeća. Troškovi gasa, učestvuju u ukupnim triškovima materijala i energije sa 92 odsto – navodi se u izvešataju.

Takođe, navodi se da iduće godine nije predviđeno povećanje cene grejanja.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike