Fascinantni Jadovnik i istorijski Mileševac: Prirodne lepote Prijepolja i turistička ponuda predstavljeni u Crnoj Gori (FOTO)

10.07.2022

09:44

0

Slapovi Sopotnice i veličanstven vodopad koji su smešteni na obroncima planine Jadovnik, još 2005. godine proglašeni su za zaštićeno područje

Fascinantni Jadovnik i istorijski Mileševac: Prirodne lepote Prijepolja i turistička ponuda predstavljeni u Crnoj Gori (FOTO)
Slapovi Sopotnice - Copyright RINA

Prva opština koja turiste iz Crne Gore sačeka na ulasku u Srbiju je Prijepolje. Tursitički uposlenici iz Prijepolja, najavili su letnju sezonu u Podgorici i predstavili Crnorcima sve lepote ovog kraja. Prema rečima direktorke Turističke organizacije Dragane Varaklić, grad na Limu se nalazi na pola puta od primorja do Beograda, i idealno mesto je za predah turista i odmor.

- Turisti mogu obići neke od znamenitosti našeg kraja, pre svega manastir Mileševu, srednjovekovni grad Mileševac i džamiju u Hisardžiku, ispod koje se nalaze i isposnice Svetog Save. Osveženje u letnjim danima ljubitelji prirode mogu pronaći na Sopotničkim vodopadima, zatim u Kamenoj gori i Jabuci - kazala je pred brojnim crnogorskim medijima Varaklić.

Ona je istakla da planina Jadovnik obiluje zaštićenim biljnim i životinjskim vrstama i pozvala turiste da je posete, kao i prijepoljski Muzej gde se nalazi stalna postavka Vlada Divca.

Inače, turistička ponuda Prijepolja predstavljena je u okviru regije Zapadna Srbija, koja vrši promociju ovog kraja u Podgorici, Budvi i Herceg Novom.

Slapovi Sopotnice i veličanstven vodopad koji su smešteni na obroncima planine Jadovnik, još 2005. godine proglašeni su za zaštićeno područje.

Legenda kaže su se nekada davno ovde naselili stanovnici bezvodnih delova oko Sjenice, međutim posle nekog vremena jedan jedini izvor koji je se ovde nalazio je presušio. Bog je nesrećni narod pitao da li žele sreću ili vodu, a oni odgovorili da im je za sreću potrebna samo voda i tako je ona potekla na sve strane.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike