24SEDAM KRALJEVO Bogat program tradicionalnog „Veselog spusta“

23.06.2022

12:39

0

Autor: 24sedam

Organizatori očekuju dolazak bar nekoliko stotina „splavara“ iz svih krajeva zemlje, ali i iz država u okruženju

24SEDAM KRALJEVO Bogat program tradicionalnog „Veselog spusta“
Screenshot 2022-07-07 143731 - Copyright Printscreen/YouTube

Tradicionalni, 33. po redu „Veseli spust“ – popularno splavarenje Ibrom na „trasi“ dugačkoj 25 kilometara, od srednjovekovnog grada Magliča, pa do Mataruške Banje i Kraljeva, biće održan 17. jula.

Organizatori jedne od najstarijih manifestacija ove vrste u Srbiji, grad Krljaevo, Kajak klub „Ibar“ i Turistička organizacija, očekuju dolazak bar nekoliko stotina „splavara“ iz svih krajeva zemlje, ali i iz država u okruženju.

Start najluđe žurke na vodi predviđen je za nedelju ujutro, 17. jula, podno zidina srednjovekovnog Magliča, a priliku za predah učesnici će imati najpre u Bogutovačkoj, a potom i u Mataruškoj Banji. Prvi put istovremeno, kako je najavljeno, u Kraljevu će se održati i tradicionalna manifestacija „Srebrni kazan“, u narodu poznatija kao „Pasuljijada“, takmičenje majstora kuhinje i kuvara amatera u pripremanju čorbastog pasulja.

Iz Turističke organizacije poručuju da će praktično cela nedelja biti posvećena „Veselom spustu“ uz bogat zabavni program. Tako će 11. jula na Trgu srpskih ratnika u centru Kraljeva koncert održati Toni Cetinski. Na istom mestu, u petak 15. jula, predviđen je koncert legendarne „Riblje čorbe“. Dan kasnije, na istom mestu nastupiće Bojan Marović, a potom i dr Nele Karajlić i „Zabranjeno pušenje“. U nedelju, „Veseli spust“ i „Pasuljijada“ biće začinjeni koncertom Zorice Bruncklik, takođe na centralnom gradskom trgu.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Grada kraljeva koji je dodelio sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike