Italijan se zaljubio u Nataliju i bez razmišljanja došao u Niš: Pored porodice u Srbiji ima još nešto, Nišlije su mu na tome zahvalne (FOTO)

04.07.2022

23:04

0

Zahvaljujući njemu i Nišlije mogu da okuse tradicionalnu kuhinju Italije

Italijan se zaljubio u Nataliju i bez razmišljanja došao u Niš: Pored porodice u Srbiji ima još nešto, Nišlije su mu na tome zahvalne (FOTO)
Printscreen/Facebook/Roberto Importa

Roberto Improta je iz Napulja, a u Srbiju ga je dovela pozicija direktora jedne italijanske firme u Kragujevcu još 2011. godine. Dok je boravio u Srbiji upoznao je Nataliju, devojku iz Niša koja mu je osvojila srce. Upoznao je srpski narod i dobro se uklopio ovde. Srbija i Niš su mu prijali, ali je ipak želeo da oseti duh Italije. Kako drugačije nego preko kuhinje čiji ga miris podseća na njegovu majku i baku. Zahvaljujući njemu i Nišlije mogu da okuse tradicionalnu kuhinju Italije.

Iskustva u ugostiteljstvu ima, već je uspešno vodio tri restorana u Grčkoj. Kaže da je hrana njemu veoma bitna, zapravo u njegovoj zemlji i kod naroda kojem pripada hrana je pored fudbala najvažnija stvar u životu. Otvorio je italijanski restoran u Nišu.

- Odlučili smo da dođemo u Niš, imamo malu bebu, ovde mi je lepo sa njenim roditeljima. Svi su srećni što smo otvorili ovako nešto u Nišu, jer ovde nemate pravu italijansku hranu. Kažu mi: "Hvala ti, Roberto" - rekao je on Niškim Vestima.

Kaže da ne postoji posebna tajna za njihovu ukusnu hranu, već samo poštovanje tradicije u pripremi, stare vekovima. Dodaje da im većina sastojaka koje koriste dolazi iz Italije od vodećih proizvođača začina na tradicionalan način.

Roberto je iznenađen kako su ga Nišlije dobro prihvatile, ali i činjenicom da neverovatno puno ljudi govori italijanski, ili ima naklonost prema Italiji, možda i familiju.

Često ga pitaju za preporuke, da im objasni šta je iz jelovnika specifično, žele da upoznaju nešto novo i nesvakidašnje.

- Kada bi Srbin hteo da otvori srpski restoran u Italiji on bi želeo da napravi pravu autentičnu srpsku kuhinju, ne bi želeo da stavlja mocarelu u burek, već sir koji se inače stavlja. To je bila ideja, da se italijanska tradicija prenese ovde.

- Roberto nije želeo da otvara restoran u drugim uslovima, ili će da radi kao što su to radile njegova majka, baka, prabaka, ili neće da radi ništa - dodaje Natalija.

Bonus video

24sedam

 

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Niške vesti

Najčitanije Vesti