24SEDAM ZRENJANIN Održan 24. Sajam zapošljavanja - prijavilo se 42 poslodavaca, a traženi su radnici različitih profila za 449 radnih mesta

26.05.2022

15:33

0

Sajmovi se održavaju od 2005. godine. Po tradiciji, sajmovi su do 2020.godine održavani u proleće, kako u filijali Zrenjanin tako i u ispostavama

24SEDAM ZRENJANIN Održan 24. Sajam zapošljavanja - prijavilo se 42 poslodavaca, a traženi su radnici različitih profila za 449 radnih mesta
Ilustracija - Copyright Grad Zrenjanin

U organizaciji Nacionalne službe za zapošljavanje - Filijala za zapošljavanje Zrenjanin, u hali sportova “Zvonimir Zvonko Vujin” održan je danas 24. Sajam zapošljavanja.

Sajam je obišao i član Gradskog veća Vojislav Arsenov koji je, nakon razgovora sa Goranom Tomovićem, načelnikom Odeljenja za posredovanje u zapošljavanju NZS Zrenjanin, izrazio zadovoljstvo što je ove godine radna mesta ponudilo 42 kompanije, što je više u odnosu na prethodne godine.   

Aleksandra Štrbac iz NSZ - Zrenjanin kazala je da su traženi radnici različitih profila, od I do VII stepena stručne spreme, za 449 radnih mesta: krojači, šivači, zavarivači, prodavci, agenti prodaje, komercijalisti, magacioneri, pakeri, vozači, operateri u proizvodnji, referenti, CNC operateri, konobari, kuvari, pomoćni radnici u kuhinji, službenici obezbeđenja, mašinski inženjeri, inženjeri elektrotehnike, prevodioci za nemački jezik, ekonomisti, inženjeri zaštite bilja, agronomi.

Grad Zrenjanin
 

 Među poslodavcima su Mlekoprodukt, Kompanija Linglong, Šivnoz, Eseks, Remondis, Geze, Kolpa, Gomeks, BB Trejd, Drekslmajer i drugi.

Navela je i da zbog epidemioloških uslova 2020. godine sajmovi nisu održavani, a Nacionalna služba za zapošljavanje organizovala je, na republičkom nivou, prvi Virtuelni sajam zapošljavanja 2021. godine koji je pokazao dobre rezultate.
 
Štrbac je kazala i da je na prethodno realizovanim sajmovima (23 sajma održana u Zrenjaninu) traženo 5.754 radnika, a da se zaposlilo 4.581 lice sa evidencije nezaposlenih.
 
Sajmovi se održavaju od 2005. godine. Po tradiciji, sajmovi su do 2020.godine održavani u proleće, kako u filijali Zrenjanin tako i u ispostavama.

Kada je reč o broju lica na evidenciji filijale za zapošljavanje Zrenjanin, navela je da je na području Srednjobanatskog okruga na kraju aprila 2022. godine bilo 11.381 lice, od toga, u najvećoj opštini, u Zrenjaninu je 5.628 lica.

 
Na kraju aprila, u odnosu na početak godine, došlo je do smanjenja broja lica na evidenciji filijale za zapošljavanje Zrenjanin - za oko 250 lica u okrugu.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Grada Zrenjanina koji je dodelio sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike