Međunarodna regata “Vode Vojvodine” isplovila jutros iz Novog Sada (FOTO)

24.06.2022

12:12

0

Zajedno sa regatašima do novosadske prevodnice Dunavom plovili su direktor "Voda Vojvodine", Srđan Kružević i gradonačelnik Miloš Vučević

Međunarodna regata “Vode Vojvodine” isplovila jutros iz Novog Sada (FOTO)
Miloš Vučević 1 - Copyright Vode Vojvodine Instagram/milosvucevic_gradonacelnik

Međunarodna regata "Vode Vojvodine“, 12. po redu, jutros je isplovila iz Novog Sada. Regata se održava od 24. juna do 3. jula na vojvođanskim kanalima i rekama i u njoj učestvuje 100 brodova koji će preći maršrutu od 300 kilometara za 10 dana, na relaciji Novi Sad – Bački Petrovac – Ruski Krstur – Srpski Miletić – Sombor – Bezdan – Apatin Bogojevo – Bačka Palanka. 

Zajedno sa regatašima koji su krenuli sa Ribarca, do novosadske prevodnice Dunavom plovili su direktor JVP "Vode Vojvodine", Srđan Kružević i gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević.

- Pokušavamo da prikažemo jedan novi potencijal naše severne pokrajine kroz turizam i nautiku, kao i sve ono što imaju da pokažu naše opštine koje se naslanjaju na kanalsku mrežu - rekao je Kružević, koji je zahvalio na podršci Grada Novog Sada, kao i svih lokalnih samouprava koje će regata posetiti.

On je istakao da će ovogodišnju regatu odlikovati niz akcija, edukativnih i ekoloških, a da plovidba ima i humanitarni karakter, kako bi JVP "Vode Vojvodine“ bilo prepoznato kao društveno odgovorno preduzeće. 

Gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević, rekao je da nije mogao da zamisli lepše prepodne i istakao je važnost očuvanja reke Dunav i prirode uopšte.

- Ovo nije samo stvar nekog avanturizma, već i privrede i ekologije - naveo je Vučević, rekavši da je JVP "Vode Vojvodine“ pokazalo da razume širi značaj svoga posla.

Plovidbom se obeležava i Dan Dunava, 29. jun, kada će regataši biti gosti u Apatinu i učestvovati na manifestaciji povodom ovog "rečnog praznika“. 

Ovogodišnja regata nosi slogan "Čista voda, čista ljubav“, a tokom plovidbe regataši će u saradnji sa svim lokalnim samoupravama odvajati otpad za reciklažu. JVP "Vode Vojvodine“ će, u saradnji sa Udruženjem "Čepom do osmeha“, od sredstava prikupljenih od reciklaže i sopstvenih sredstava kupiti terapeutski tricikl za Doroteu Peić (8) iz Valjeva i kolica za Mihajla Papa (17) iz Novog Sada.

JVP "Vode Vojvodine“ uključilo je i studente u ovogodišnju regatu, pa je za pobedničku ideju na konkursu raspisanom za izradu loga sa eko-motivom, dodelilo nagradu od 120.000 dinara studentu FTN-a, Marku Ađinu. Njegov logo je tako postao zaštitini znak Međunarodne regate "Vode Vojvodine“ 2022. godine.  

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike