Neverovatan uspeh "zlatne koke" Zlatibora: Gondola obara sve rekorde, u novu letnju sezonu kreće punom parom

18.06.2022

16:43

0

Počinje sa radom nakon mesec dana pauze

Neverovatan uspeh "zlatne koke" Zlatibora: Gondola obara sve rekorde, u novu letnju sezonu kreće punom parom
165555503616044955601597829159gold-gondola,fotorina-naslovna - Copyright RINA

Zlatiborska Gold gondola počinje s radom 20. juna, nakon obimnih radova na rekonstrukciji mreže. Najduža panoramska gondola letnju sezonu dočekuje sa ukupno 72 kabine.

Zbog ukidanja epidemioloških mera njihov kapacitet vraćen je na predviđenih 10 osoba. To će skratiti period čekanja i smanjiti redove i gužve koje su se formirale pred gondolom tokom svake sezone i u danima praznika.

RINA
 

Tokom rekonstrukcije mreže gondole, uz postojećih 54 montirano je novih 18 kabina, izgrađene su i montirane natkrivke na početnoj i krajnjoj stanici i obavljen čitav niz radova na poboljšanju sistema i uvođenju novih softverskih rešenja.

Sve je urađeno u cilju bržeg i kvalitetnijeg operativnog rada koji će unaprediti i rad same gondole i uticati na još bolje iskustvo putnika. Interesovanje domaćih i stranih turista za vožnju gondolom je veliko, o čemu svedoči brojka koja je premašila 300 000 prevezenih putnika za nešto malo više od godinu dana. Samo u januaru ove godine prevezeno je 38 000 putnika.

Radove na rekonstrukciji gondole u roku su obavili zaposleni u Javnom preduzeću „Gold gondola Zlatibor“, uz asistenciju inženjera i tehničara francuskog partnera, firme „Poma“, i članova Gorske službe spasavanja, koji su preuzeli jedan deo poslova.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike