Zlatiborska Gold Gondola samu sebe otplatila za samo godinu dana: Isplaćena poslednja rata kredita za turistički projekat decenije

18.01.2022

17:37

0

Gold Gondola je projekat vredan preko 13 miliona evra

Zlatiborska Gold Gondola samu sebe otplatila za samo godinu dana: Isplaćena poslednja rata kredita za turistički projekat decenije
Foto: RINA

Od početka izgradnje Gold Gondole na Zlatiboru i pored brojnih poteškoća nadležni u opštini Čajetina nisu imali dilemu da će to biti projekat decenije koji će se višestruko isplatiti. Godinu dana nakon otvaranja sva očekivanja su nadmašena, a najduža panoramska gondola na svetu već je samu sebe otplatila.

- Krajem 2021. godine isplaćena je i poslednja rata kredita tako da će u narednim godinama u opštini Čajetina ostajati celokupni profit od Gold Godndole, koji će se plasirati u nove investicije, u razvoj Zlatibora i čitave opštine. Svašta smo prošli za poslednjih 10 godina. Preskočili smo sve prepreke, nismo padali i odustajali, zato što smo verovali u ono što radimo - rekao je predsednik opštine Čajetina, Milan Stamatović.

Gold Gondola je projekat vredan preko 13 miliona evra, finansiran delom iz budžeta opštine i delom iz kredita. Za prvih godinu dana prevezla je preko 250.000 putnika i smatra se jednom od najvećih turističkih atrakcija u Srbiji.

Bonus video:

24sedam

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA