Ana je bila jedan od 100 najboljih studenata medicine: Ostala je u svom rodnom Čačku i ispunila veliku želju (FOTO)

03.06.2022

21:23

0

Neka čeka Nemačka, naši studenti ostaju u Srbiji

Ana je bila jedan od 100 najboljih studenata medicine: Ostala je u svom rodnom Čačku i ispunila veliku želju (FOTO)
1654254579_cacak-lekarka-ana-grujicic-vratila-se-u-rodni-grad-fotorina3 - Copyright RINA

Mlada Čačanka Ana Grujičić završila je Medicinski fakultet u Kragujevcu sa prosečnom ocenom 9,5 i, s obzirom na to da je bila jedan od 100 najboljih studenata medicine u našoj zemlji, mogla je da bira grad i zdravstvenu ustanovu u kojoj će graditi svoju karijeru i završiti specijalizaciju. Međutim, ona je izabrala Opštu bolnicu, internu medicinu i Čačak.

- Medicina za mene znači ljubav, ispunjenje jednog sna i sreću kada dođem na posao. Druga ljubav je moj rodni grad, tako da svojim ličnim uspehom smatram to što sam te dve stvari uspela da spojim na najlepši način. Nikad nisam želela da odem u inostranstvo, na to bih se odlučila jedino da sam baš morala, pa sam iz tog razloga krenula da učim jezike. Međutim, ipak su se stekli odlični uslovi u mojoj zemlji, ostala sam u svom rodnom Čačku na specijalizaciji i na taj način se ispunila moja velika želja - izjavila je za RINU mlada doktorka.

RINA
 

Ana kaže da je sve ovo za nju veliki izazov i očekuje da će timski rad i znanje doprineti da čačanska bolnica krene uzlaznom putanjom kada je zdravstvo te ustanove u pitanju.

- Drago mi je što sam ovde upoznala toliko kvalitetnih mladih ljudi koji, kao i ja, imaju želju da unaprede našu bolnicu i da građanima Čačka, te svima koji se leče u našoj ustanovi, pruže bolju negu, preventivu, ali i lečenje - kaže ona.

Nije imala nikakvu dilemu oko odabira specijalizacije, pa dodaje da je njen dan ispunjen i da uz  iksusne kolege daje sve od sebe da se usavrši. Mentorka dr Dušica Toljić Šuluburić ističe značaj znanja koje se ponovo vraća u modu i nada se da će mnogi mladi lekari slediti primer ove mlade doktorke.

RINA
 

- Kao Anin mentor, zadovoljstvo mi je da se ovim bavim i pomažem ovoj mladoj ženi da stekne što više praktičnih znanja i da što bolje uplovi u ovu priču medicine koju je izabrala. Kada se setim perioda svojih početaka, kada sam i ja dolazila u ovu bolnicu, moram da kažem da su i tada, pre puno godina, bili na snazi neki kriterijumi, koji su podrazumevali dužinu studiranja, visinu proseka, odnosno birao se kvalitet. Negde u nekom trenutku to se, nažalost, izgubilo, da bi pre godinu-dve počelo ponovo da se ceni, te mislim da je to način da zadržimo mlade ljude u ovoj zemlji. Inače, Ana je zadovoljstvo za sve u čačanskoj bolnici, nadam se da ima još puno Ana koje će se ovde njoj i pridružiti - zaključila je dr Dušica Toljić Šuluburić, pomoćnik direktora čačanske Opšte bolnice.

RINA
 

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike