Američki ambasador Hil u prvoj zvaničnoj poseti: Obišao Evropsku prestonicu kulture - dočekao ga gradonačelnik Vučević (FOTO)

27.05.2022

13:45

0

"U Gradskoj kući smo razgovarali o mnogim temama, između ostalog i o razmeni iskustava naših umetnika", napisao je gradonačelnik Novog Sada

Američki ambasador Hil u prvoj zvaničnoj poseti: Obišao Evropsku prestonicu kulture - dočekao ga gradonačelnik Vučević (FOTO)
kristofer hil i miloš vučevoć - Copyright Printscreen/Instagram/milosvucevic_gradonacelnik

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević ugostio je danas američkog ambasadora Kristofera Hila, kojem je ovo prva zvanična poseta nakon stupanja na dužnost.

Fotografije njihovog susreta, gradonačelnik je podelio na svom Instagram profilu uz reči:

 

 

- Za svoju prvu zvaničnu posetu po stupanju na dužnost, ambasador SAD Kristofer Hil izabrao je upravo Novi Sad, a mi smo to iskoristili da održimo radni sastanak i posetimo programe tradicionalnog kulturnog događaja „Dani američke kulture“. U Gradskoj kući smo razgovrali o mnogim temama, između ostalog i o razmeni iskustava naših umetnika kroz ovakve manifestacije, o privrednom potencijalu grada, ali i Novom Sadu kao univerzitetskom centru. Ove godine je naš gost Gregori Brns, paraolimpijac i vrhunski umetnik, a njegovo delo je oplemenilo zidove u zgradi OPENS-a, učinivši ovaj objekat u Kreativnom distriktu još dinamičnijim i zanimljivijim. Razgovarali smo i o daljoj saradnji Novog Sada i američke ambasade i veoma sam zadovoljan što je naš razgovor bio korektan, pristojan i konstruktivan - napisao je Vučević.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike