"Cilj nam je da obezbedimo penzionerima što bolje uslove za život": Vučević o kvalitetnoj saradnji Grada Novog Sada i Udruženja penzionera

24.05.2022

11:22

0

Autor: J.B.O.

Mi naše penzionere pomažemo kontinuirano - naglasio je Miloš Vučević

"Cilj nam je da obezbedimo penzionerima što bolje uslove za život": Vučević o kvalitetnoj saradnji Grada Novog Sada i Udruženja penzionera
Printscreen/Instagram/milosvucevic_gradonacelnik

U Skupštini grada Novog Sada danas je, posle četri godine, održana Izborna sednica Skupštine Udruženja penzionera grada Novog Sada i izbor radnih tela, a uručene su i diplome i počasne članske karte pomažućim i počasnim članovima.

Otvaranju sednice prisustvovao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, koji je naglasio da Grad i Udruženje penzionera grada Novog Sada nastavljaju intenzivnu, kvalitetnu saradnju, koja može biti primer drugim lokalnim samoupravama kako da na najbolji način podrže penzionere, saopšteno je iz gradske uprave.

- Mi naše penzionere pomažemo kontinuirano. Uložili smo u obnovu objekta gde je sedište Udruženja u Poštanskoj ulici i tamo će biti još investicija. Nastojimo da ceo grad bude ravnomerno pokriven klubovima penzionera. Trenutno ih ima 19, a ove godine gradimo potpuno nov objekat u Starim Ledincima - rekao je Vučević.

- Bez obzira na brojne izazove i situaciju u celom svetu, i ove godine omogućili smo da stariji sugrađani preko Udruženja idu u banje i na letovanje. Cilj nam je da im obezbedimo što bolje uslove za život, te da im zahvalimo na podršci koju oni daju Gradu i na njihovom odgovornom ponašanju kojim doprinose društvu - kazao je Vučević.

Predsednik Udruženja penzionera grada Novog Sada Momo Čolaković istakao je da će na današnjoj sednici biti razmotreni izveštaji o četvorogodišnjem radu, te da će biti donet program rada za naredne četiri godine.

- Zahvalni smo gradonačelniku Vučeviću što je sa nama, da zajedno ocenimo koliko su korisnici penzija doprineli da život u Novom Sadu bude prijatniji i lepši. Mi ćemo i u narednom periodu biti koncentrisani na to da omogućimo bolji materijalni i socijalni položaj penzionera, veću brigu društva o starim ljudima koji imaju preko 65 godina, a u Novom Sadu ima ih blizu 80 000 - izjavio je Čolaković.

On je zahvalio predsedniku Saveza penzionera Srbije i pobratimima iz Udruženja penzionera grada Niša što su se odazvali pozivu da prisustvuju Izbornoj sednici Skupštine Udruženja penzionera grada Novog Sada.

Bonus video

Tanjug

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti