Holanđani ponovo okupirali srpsku planinu: Radoznali kamperi stigli na Zlatibor

24.05.2022

19:25

0

Na Tić polju ovih dana najmanje se čuje srpski jezik

Holanđani ponovo okupirali srpsku planinu: Radoznali kamperi stigli na Zlatibor
1653385360златибор-рина - Copyright RINA

Jedna od najposećenijih lokacija u Srbiji, planina Zlatibor, ponovo je ugostila grupu holandskih kampera.

To je samo još jedan pokazatelj da su zlatiborski proplanci nezaobilazna stanica zapadno-evropskih kamping grupa na njihovom proputovanju kroz zemlje Balkana.

- Ovo su prve organizovane grupe kampera ove sezone. Članovi jedne od najvećih kamping asocijacija u Holandiji "ASCI" na Zlatibor su stigli sa 20 vozila i u kampu na Tić polju - kažu u lokalnoj Turističkoj organizaciji.

Iako je pandemija koronavirusa svojevremeno onemogućila dolazak organizovanih grupa, čim su se za to stekli povoljni uslovi, saradnja sa kamping ascojicaijama je nastavljena.

- Da uslovi za boravak u zlatiborskom kampu ispunjavaju visoke standarde evropskih kampera najbolje potvrđuje podatak, da u organizaciji velikih evropskih kamping asocijacija, već sedmu godinu za redom, ovde odmaraju Holanđani, Nemci, Englezi, Česi, Slovenci. Dobra saradnja biće nastavljena i u narednom periodu - kažu u TO Zlatibor.

Osim organizovanih grupa kamp parcele obilaze i individualni kamperi i to iz mnogih evropskih zemalja. Pored toga što uživaju odmarajući se u kampu, oni obilaze najpoznatije atrakcije i upoznaju se sa prirodnim lepotama, kulturom i tradicijom zlatiborskog kraja.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike