Zagrmele trube usred Istre: Održana promocija čuvenog Dragačevskog sabora u Hrvatskoj

24.05.2022

11:10

0

Dokazano da muzika briše sve razlike i granice

Zagrmele trube usred Istre: Održana promocija čuvenog Dragačevskog sabora u Hrvatskoj
16533843341628845632guca-sabor-trubaca-zastave-podizanje-fotorina6-830x0 - Copyright RINA

Sabor trubača u Guči tradicionalno je zakazan za sredinu avgusta u dragačevskoj prestonici limenih instrumenata, a zvuci trube su već stigli do Hrvatske i samo još jednom dokazali da muzika briše sve granice i razlike.

Predstavnici Turističke organizacije "Dragačevo" posetili su Istru u okviru studijskog putovanja koje je organizovala Turistička organizacija regije Zapadna Srbije, a oko 25 članova ove regionalne organizacije posetilo je Pulu, Umag, Rovinj i Nacionalni park Brione.

RINA
 

- Nadam se da ćemo i dalje nastaviti uspešnu saradnju sa TO Umag i usvajati njihove modele razvoja turizma, naročito seoskog turizma koji akcenat stvalja na domaću proizvodnju i njenu promociju kroz turizam - rekla je za RINU Aleksandra Mitrović, direktor TO "Dragačevo".

Već nekoliko godina unazad traje saradnja sa Turističkom organizacijom Umaga, koja se zasniva na promociji i razmeni iskustava iz prakse.

Ovu priliku predstavnici TO "Dragačevo" iskoristili su za najavu i promociju predstojećeg 61. Dragačevskog sabora trubača.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike