Kasni početak gradnje otvorenog bazena u Pirotu, raspisan tender za prvu fazu

01.11.2020

09:30 >> 12:45

0

Kasni početak gradnje otvorenog bazena u Pirotu, raspisan tender za prvu fazu
Copyright Gradska uprava Pirot

Iako je bilo planirano da se tender za izvođača radova koji će graditi otvoreni bazen u Pirotu raspiše početkom 2020. i gradnja počne sredinom godine, sa tim se zakasnilo, pa je Gradska uprava tek sada raspisala javnu nabavku za prvu fazu radova. Rok za podnešenje ponuda je 24. novembar, a procenjena vrednost radova 36 miliona dinara bez PDV-a.

Idejno rešenje za izgradnju otvorenog bazena u Pirotu novembra 2019. godine usvojila je lokalna vlast, a on će se, prema projektu, graditi na prostoru između zatvorenog bazena i gradskog Keja.

Plan vlasti da se sva procedura završi do polovine ove godine, kada je prema najavama, trebalo da se krene sa gradnjom, nije se obistio, pa je tender za izvođača radova raspisan 30. oktobra.

Procenjena vrednost je oko 2 miliona evra, a u prvoj fazi gradiće se garderoba, plaža i sam bazen, i za to će se izdvojiti oko 36 miliona dinara bez PDV-a, koliko je procenjena vrednost.

Koliko će se tačno utrošiti na prvu fazu znaće se posle završetka tendera, a rok za prijavu potencijalnih firmi je 24. novembar.

Podsetimo, na prostoru od 2,2 hektara gradiće se bazen 50 metara dužine 25 širine i jedan manji bazen namenjen deci, garderoberi sa svlačionicama, restoran, tribine, plaža oko bazena, tobogan i slični sadržaji.

Na drugom delu parcele, su projektovani teretana na otvorenom, teren za boćanje, padel teren, šah sa velikim figurama, trim staza, ugostiteljski objekat, tobogan sa penjalicama, igračke za decu, sunčani sat, internet zona, prostor za okupljanje mladih, staza za bicikle, fontana i česma.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Jugmedia

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike