Aleksandra je sinonim za super ženu! Sama obrađuje četiri hektara zemlje, bavi se fudbalom i radi u kafiću (FOTO)

02.05.2022

04:45

0

Ona živi u selu Božurnja kod Topole podno Oplenca

Aleksandra je sinonim za super ženu! Sama obrađuje četiri hektara zemlje, bavi se fudbalom i radi u kafiću (FOTO)
1651397423_topola-aleksandra-radi-pet-poslova-fotorina5 - Copyright RINA

Na mnogim ženama danas je da budu dobre majke, domaćice ali i da sa uspehom završavaju sve poslovne obaveze, a baš jedna takva "super žena" živi u selu Božurnja kod Topole podno Oplenca. 

Aleksandra Živanović je mlada samohrana majka koja obrađuje četiri hektara zemlje, bez problema vozi traktor i obavlja sve one teške poslove, koji se još uvek nazivaju muškim.

RINA
 

- Dobra organizacija je ključ svakog uspeha, naročito kad imate mnogo obaveza. Nema vremena za izležavanje, već ste aktivni ponekad i po 20 sati dnevno. Dete je uvek prioritet, a zatim radim sve što moram. Na imanju imamo zasade šljive, višnje, breskve i trešnje. Od malih nogu sam uz oca naučila sve te poslove kojih ima preko čitave godine i ništa mi ne pada teško. Otac je imao teži oblik korona virusa, sada se još uvek oporavlja tako da sam sve obaveze oko poljoprivrede preuzela ja - kaže za RINU Aleksandra.

Iako je čitavo domaćinstvo sada na njenim ramenima, ova žena iz Topole uspešno prevazilazi sve prepreke. Kad završi obaveze u voćnjaku, oblači dres i posvećuje se još jednoj svojoj velikoj ljubavi - fudbalu. 

RINA
 

Već 25 godina prisutna je na terenu, do skoro kao igrač, a sada deli pravdu jer je fudbalski sudija.

- Fudbal je moja druga ljubav, i od kada znam za sebe igram ga, i pratim. Povreda kolena me je sprečila da nastavim profesionalno da se bavim nogometom u Prvoj ligi, znajući da bih zbog ozbiljnosti povrede morala otići na operaciju i nisam se usudila. Ali, ostala sam dosledna i položila ispite za sudiju i danas sam opet na terenu. Do sada sam sudila i Zvezdi i Partizanu, ne samo lokalnim klubovima - priča ova super žena iz Božurnje.

RINA
 

Međutim, i kada završi poslove u polju, pa i na fudbalskom igralištu tu se njen radni dan ne završava. Aleksandra skida svoj dres i odlazi u kafić u kom radi kao konobarica.

- To je osoba koja može poslužiti kao primer ostalima. Svi joj se dive kako uspe sve da postigne, i često za nju možete čuti da je "žena, majka, kraljica". Ko god je upozna odmah se vidi koliko je požrtvovana, prvenstveno za svoju porodicu, a zatim i u poljoprivredi i na fudbalskom terenu. Kad god je vidimo ona je u nekom poslu, svaki njen minut je ispunjen - kaže Aleksandrin komšija.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike