Iskra nade za samohranu majku sa petoro dece iz Progara: Grad joj obećao stipendiju za mališane i posao

02.10.2021

14:00

0

Zajedno sa gradskom sekretarkom za socijalni rad Natašom Stanisavljević, Vesić je deci doneo poklone - laptop, tablete, slušalice i igračke

Iskra nade za samohranu majku sa petoro dece iz Progara: Grad joj obećao stipendiju za mališane i posao
Copyright Beoinfo

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić obišao je danas u Progaru, u opštini Surčin, porodicu samohrane majke Jelene Dinić, koja ima petoro dece, obećao joj pomoć pri zaposlenju i pri dobijanju stipendije za njenu decu.


Vesić je, zajedno sa gradskom sekretarkom za socijalni rad Natašom Stanisavljević, deci doneo poklone - laptop, tablete, slušalice i igračke. On je objasnio da je došao da bi samohranoj majci objasnio na koje sve vidove pomoći ima pravo po odlukama Grada, jer Beograd, kako je rekao, zaista ima mnogo različitih programa pomoći koje daje ljudima.
Beoinfo
 

Vesić je rekao da je siguran da će Grad u narednom periodu, kroz stipendije za decu, kroz pomoć Centra za socijalni rad, kao i kroz zaposlenje majke kao gerontodomoćice, omogućiti da njena deca imaju sve ono što imaju deca u drugim porodicama.

- Mi, preko našeg Centra za socijalni rad, pomažemo ne samo socijalno ugrožene, već i porodice sa mnogo dece. Biti sam sa petoro dece sasvim sigurno nije lako. Zaista sam srećan što sam upoznao tu ženu, koja je prava majka hrabrost, koja je puna optimizma, koja se bori da svoju decu podigne i čini sve što može, a na nama je da joj pomognemo maksimalno koliko možemo - istakao je Vesić.

Gradska sekretarka za socijalni rad Nataša Stanisavljević istakla je da socijalna zaštita podrazumeva i terenski rad I priča sa ljudima, jer je smisao socijalne zaštite briga o ljudima i pomoći nekome kada mu je to najpotrebnije.

Beoinfo
 

- Ono zašta se zalažemo je osavremenjivanje Centara za socijalni rad kako bi sami stručni radnici bili na terenu i mogli da saslušaju ljude. To je važno jer samo na terenu, u samom razgovoru sa ljudima, možete imati uvid u pravu situaciju i kakve su pomoći nekome potrebne - poručila je Stanisavljevićeva.

Ona je pohvalila inicijativu zamenika gradonačelnika za pokretnu kancelariju, jer je, kako je rekla, to primer kako možete obilaziti opštine, razgovarati sa ljudima I uvek biti servis građana.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Lj. S.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike