Putari uspeli da probiju snežne nanose na najrizičnijoj deonici u Srbiji: Preko Golije je opet prohodno (VIDEO)

19.04.2022

14:40

0

Borba je trajala danima

Putari uspeli da probiju snežne nanose na najrizičnijoj deonici u Srbiji: Preko Golije je opet prohodno (VIDEO)
RINA

Put preko Golije ka Novom Pazaru je opet prohodan, nakon što su putari uspeli da se izbore, posle više dana, sa ogromnim snežnim nametima koji su formirani nakon novih snežnih padavina u aprilu.

- Iako je zimsko održavanje puteva u skoro svim delovima Srbije završeno, naši putari vodili su danonoćnu borbu sa ogromnim snežnim nanosima. Saobraćajnica je sada prohodna, ali se apeluje na sve vozače da ovim putem ipak ne kreću bez preke potrebe - rekao je za RINU Vitomir Arsović iz Puteva Ivanjica.

Koliko je ova deonica rizična i krajnje nepredvidiva najbolje dokazuje i situacija koja se dogodila u nedelju kada je zaglavljeno duboko u snegu ostalo nekoliko automobila.

RINA

- Put se nalazi odmah ispod najvišeg vrha Golije, Jankovog kamena, a vetar koji duva sa Peštera za samo nekoliko minuta može da zaveje i tek očišćen i prohodan put. Često se događa da se nesavesni vozači upute ovom deonicom, a onda dolazi do toga da se zaglave i da ih moraju spasavati nadležne ekipe. Sam čin spasavanja može biti veoma rizičan, jer ekipama ponekad treba dosta vremena da stignu do ove tačke ukoliko su mašine udaljene - kaže Arsović.

Planina Golija jedna je od najlepših, ali svakako i jedna od najsurovijih srpskih planina na kojoj je sneg pao u svakom mesecu, osim u avgustu.

Bonus video:

RINA

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA