Svetlanin život obeležila je jedna tragedija: Posle smrti sina, ona se podigla kao Feniks iz pepela

16.04.2022

05:10

0

Ova hrabra žena je još dokaz da iako se pred vas postave veoma teški, ponekad i traumatični zadaci, uvek iznova možete izaći uzdignute glave i kao pobednik

Svetlanin život obeležila je jedna tragedija: Posle smrti sina, ona se podigla kao Feniks iz pepela
1650004989svetlana lukic foto privatna arhiva - Copyright RINA/ Privatna arhiva/ Ustupljena fotografija

Iza osmeha Svetlane Nikić iz Gornjeg Milanovca krije se neverovatna i teška životna priča. Svoje detinjstvo i mladost ova rođena Parižanka provela je u Gornjem Milanovcu, odakle se udala u selo Brezovice. 

Dan kada je izgubila najmlađe od svoje troje dece, sina koji je tek napunio 18 godina, bio je u svakom smislu prekretnica u njenom životu.

- Taj osećaj tuge ne može se zamisliti. Kažu da život mora da ide dalje ali imam nekako osećaj da taj gubitak neću moći prevladati. Kao odgovor na svu tu moju bolu otisnula sam se u slikanje. Verovatno je dar taj bio u meni ali se nigde nije ispoljavao. To je bio moj beg od realnosti, neka vrsta utehe i stimulacije da nastavim život dalje - priča Svetlana i dodaje kako je nakon proživljene nesreće obavljala i takozvane stimulativne razgovore.

Ona danas prodaje naveliko svoje slike u raznim tehnikama kojima je više nego uspešno ovladala, radi i dekupaže na zidovima.

Čvrstom čoveku i borcu sve se nekako vrati, pa je tako Svetlana danas zaokružila svoje majčinstvo sa ćerkom iz svog drugog braka, ali se i za to dobro izborila jer je i pre rođenja treće devojčice život pred nju postavio iskušenja da možda neće uspeti. Ona je i i tome uspela.

- Sada živim u novom srećnom braku, imam tri ćerke i dve unuke i vrlo sam ponosna baka. Možda ne možemo da kontrolišemo sve što nam se dešava ali naše je da se borimo i da se ne povlačimo pred nedaćama - zaključuje Svetlana.

Ova hrabra žena je još dokaz da iako se pred vas postave veoma teški, ponekad i traumatični zadaci, uvek iznova možete izaći uzdignute glave i kao pobednik.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike