"Tito je bio jednostavan čovek": Milica je letela sa maršalom, ali je otkrila da ne zna kako je posao stjuardese radila 30 godina (FOTO)

13.03.2022

23:05

0

Uopšte nije imala tremu kada je sa predsednikom Jugoslavije razgovarala

"Tito je bio jednostavan čovek": Milica je letela sa maršalom, ali je otkrila da ne zna kako je posao stjuardese radila 30 godina (FOTO)
AP Photo

Jedne letnje večeri početkom šezdesetih godina prošlog veka mlada Milica Lukić prolazeći pored poslovnice JAT-a na tadašnjem Bulevaru revolucije, zapitala se - kakav je posao i život stjuardesa. Ubrzo je postala jedna od prvih dama koje su radile kao stjuardese u Jugoslaviji, među ostalim putnicima služila je i Tita, a čitav ovaj životni poziv opisala je u autobiografiji "Zapisi s letenja".

Milica Lukić smatra da se posao stjuardese, koji je zahtevan i ozbiljan ne ceni dovoljno. Ona je kao stjuardesa radila neprekidno 30 godina. Promenila je sedam uniformi i bila deo posade nekoliko tipova aviona. Romansirana autobiografija "Zapisi sa letenja" je dopunjeno izdanje knjige koju je napisala pre 20 godina.

- Osetila sam da nisam sve rekla, i onda sam, u vreme korone, kada drugi nisu znali šta će od sebe, sedela i pisala - rekla je Lukićeva za RTS i dodala da ništa nije prećutala.

Printscreen/RTS
 

Ona navodi da se, tek kada je prestala njena karijera, pitala kako je mogla to da radi.

Za Josipa Broza Tita, sa kojim je često letela, rekla je da je bio jednostavan čovek i da je imao uobičajenu komunikaciju, te da zbog toga, uopšte nije imala tremu kada je sa predsednikom Jugoslavije razgovarala.

- Za uspešnu stjuardesu najvažnija je veština komunikacije, ali i brzo i ispravno reagovanje u određenim situacijama.

Njen poslednji let bio je na relaciji Los Andeles - Čikago - Beograd.

- Ja sam mislila da ću teško preživeti taj poslednji službeni let. Otišla sam, niko nije znao. A svako ko bude pročitao knjigu promeniće mišljenje o stjuardesama, kada vidi šta te devojke doživljavaju i lepo i loše - kazala je Lukićeva.

Bonus video

24sedam

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/RTS

Najčitanije Vesti