Tri turska kamiona zaglavila se u snegu kod Zlatibora: Otežan saobraćaj na putu ka planinskim prevojima

01.03.2022

09:23

0

Svi putevi prvog prioriteta su prohodni, a sva raspoloživa mehanizacija je na terenu

Tri turska kamiona zaglavila se u snegu kod Zlatibora: Otežan saobraćaj na putu ka planinskim prevojima
1646125742uzice-usporen-saobracaj-ka-zlatiboru-fotorina2 - Copyright RINA

Sneg koji bez skoro bez prestanka pada duže od 24 sata na području Zlatibora i Tare otežava saobraćaj na magistralnim putevima.

Najveći problem, pored snega, prave vozači teretnih vozila koji stižu iz zemalja sa toplijom klimom poput Turske i Crne Gore, jer na put ka planinskim prevojima kreću bez adekvatne zimske opreme.

RINA
 

- Trudimo se da puteve održimo prohodnim iako sneg konstantno pada. Posao putarima otežavaju nesavesni vozači koji kreću na put neopremljeni za zimske uslove vožnje. Tri turska kamiona zbog neodgovarajućih pneumatika na deonici ka Zlatiboru ostali su zaglavljeni. Sa tim problemom se suočavamo svakodnevno. Stoga je od jutros na snazi zabrana saobraćaja za sva teretna vozila preko Borove Glave, Kadinjače i ka Tari - izjavio je za RINU Alen Mušanović iz JP "Putevi Užice".

RINA
 

Svi putevi prvog prioriteta su prohodni, a sva raspoloživa mehanizacija je na terenu. Pripadnici saobrćajne policije zaustavljaju sva teretna vozila koja krenu na put ka deonicima koje su zabranjene za saobraćaj.

- Sve vreme 17 kamiona radi na normalizaciji saobraćaja kao i tri gredera. Soli i rizle imamo dovoljno i do popodnevnih časova svi putni pravci će biti prohodni kao i prekinuta obustava saobraćaja ka Novoj Varoši, Tari, i Bajinoj Bašti - rekao je Mušanović.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike