Snežna idila na Božić u Zapadnoj Srbiji: Veličanstvene slike stižu sa Tare i Zlatara (FOTO)

08.01.2022

15:59

0

Nove snežne padavine nisu izazvale veće probleme u normalnom funkcionisanju meštana planinskih sela

Snežna idila na Božić u Zapadnoj Srbiji: Veličanstvene slike stižu sa Tare i Zlatara (FOTO)
1641645190TARA-RINA - Copyright RINA

Tokom noći kiša je u višim planinskim područjima na zapadu Srbije prešla  u susnežicu i sneg. Na Tari, Zlataru i Zlatiboru formiran je novi snežni pokrivač u visini od preko deset centimetara.

- Svi putevi su prohodni, nema zastoja u saobraćaju. Ekipe su u pripravnosti ukoliko dođe do pojačanog intenziteta padavina. Na vozače se svakako apeluje da bez neophodne zimske opreme ne kreću na put, ali i da svoju vožnju prilagode uslovima na putu - rekao je za RINU Leko Korićanac direktor JP „Putevi Užice“.

Nove snežne padavine nisu izazvale veće probleme u normalnom funkcionisanju meštana planinskih sela, koji se sećaju mnogo ljućih i oštrijih zima prethodnih godina.

- Nekada je za Božić bilo mnogo viših snegova i oštrih mrazova, pa se živelo. Spavalo se u hladnim sobama, gde je na prozorima bio led i evo ništa nam ne fali doživeli smo duboku starost. Zima bez snega vam je kao selo bez crkve, ali iz godine u godinu padavine su sve slabije, pa ni praznici nisu kao što su nekad bili - kaže starina iz sela Negbine kod Nove Varoši.

Sneg u turističkim centrima obradovao je i veliki broj posetilaca koji praznike provode na upravo na planinama u Zapadnoj Srbiji. Skoro svi mseštajni kapaciteti i dalje su popunjeni na Zlatiboru, Zlataru i Tari. 


Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike