Srbi rado idu na planine, iako se žale da su cene paprene: Gužve kao u jeku sezone (FOTO)

19.02.2022

15:05

0

Najpopularniji svakako je i dalje Zlatibor, kroz koji je za samo nekoliko dana prošlo preko 35.000 posetilaca

Srbi rado idu na planine, iako se žale da su cene paprene: Gužve kao u jeku sezone (FOTO)
16452776531578831678zlatar skijanje slika 2 - Copyright RINA

Tokom proteklih praznika planine na zapadu Srbije bile su izuzetno posećene, a najpopularniji svakako je i dalje Zlatibor, kroz koji je za samo nekoliko dana prošlo preko 35.000 posetilaca.

- Već tradicionalno polovinom februara skoro svi smeštajni kapaciteti su popunjeni, a na Zlatiboru se tražio krevet više. Pokazalo se da je to destinacija broj jedan kad je u pitanju porodični odmor, ali i za omladinu koja voli skijanje i snežne avanture. Nezaobilazne atrakcije koje je posetio najveći broj turista jesu "Gold gondola" i neizbežna Stopića pećina - izjavio je za RINU Vladimir Živanović, direktor TO Zlatibor.

Planina koja iz godine u godinu postaje sve popularnija je Zlatar, koja je od devestiranog mesta sada jedna od top turističkih lokacija. Danima unazad bilo je sve rezervisano i nije bilo moguće pronaći smeštaj ukoliko to niste učinili na vreme.

- Ogromno interesovanje je zabeleženo polovinom februara, pa postaje praksa da i osim u decembru i januaru i sada imamo veliki broj gostiju. Svi smeštajni kapaciteti bili su popunjeni čak i nekoliko sedmica ranije. Na Zlataru ima dovoljno snega, pa su posetioci uživali u skijanju i sankanju, a najpopularniji sadržaj bila je vožnja kvadovima do netaknutih predela, vrha Zlatara i vidikovca sa kog puca veličanstven pogled na meandre Uvca - kaže Branko Pucarević, direktor TO Zlatar.

Da je razvoj turizma na ovoj planini u ekspanziji, pokazuje i to što je višestruko skočilo interesovanje za kupovinu placeva, a skoro svi su i rasprodati. Narednih godina očekuje se dodatno povećanje smeštajnih kapaciteta na Zlataru.

- Investitori su prepoznali Zlatar kao odlično mesto za ulaganje. Izgrađeni su novi apartmani i na taj način polako rešavamo naš ključni problem, a to je mali broj smeštajnih kapaciteta. Sada smo u prilici da ostavarimo rekordan broj noćenja - naglasio je Pucarević.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike