Neverovatni prizori sa obilaznice oko Čačka: Tokom udarnog vikenda prazna - ovde su nekada bile kilometarske kolone (FOTO)

12.02.2022

15:45

0

Dužih zadržavanja nije bilo, ali vozačima je najveći problem pravilo uključivanje na magistralni put sa auto-puta

Neverovatni prizori sa obilaznice oko Čačka: Tokom udarnog vikenda prazna - ovde su nekada bile kilometarske kolone (FOTO)
Obilaznica oko Čačka (4) - Copyright RINA

 Kilometarske kolone na obilaznici oko Čačka, čekanje na naplatnoj rampi u Preljini.. samo su neke od situacija sa kojima su se građani godinama unazad suočavali pred državni praznik Sretenje koji mnogi provode na odmoru sa porodicom.

Petak je prošao bez većih gužvi, a iako su mnogi na put krenuli u subotu do većih zadržavanja na naplatnim rampama u Preljini i Pakovraću nije došlo. Ono što je neverovatna slika jeste skoro potpuno prazna obilaznica oko Čačka, koja je dugo predstavljala najkritičniju saobraćajnu tačku na zapadu Srbije.

- Živim u naselju do kog se stiže obilaznim putem oko Čačka, vikendima bez obzira da li bili praznici ili ne, uvek su bile gužve. Put do kuće umesto desetak minuta, nekad je znao potrajati i preko sat vremena. Čekali smo ovaj dan kao ozebao sunce, jer samo mi koji ovde živimo znamo koliko je bilo teško funkcionisati u takvim uslovima - kaže za RINU Dragan Ostojić iz Čačka.

I dok su naplatna rampa u Preljini i obilaznica oko Čačka bile skoro prazne, pojačan intenzitet saobraćaja tokom popodnevnih sati zabeležen je na naplatnoj rampi u Pakovraću.

Dužih zadržavanja nije bilo, ali vozačima je najveći problem pravilo uključivanje na magistralni put sa auto-puta.

- Pojedini vozači nisu znali kako tačno treba da se isključe, ušli su pogrešnu traku a zatim se okretali kako bi nastavili put, stoga su se u nekoliko navrata stvorile manje gužve. Ali kako je ovde bilo prošle godine u ovo vreme, sada je sjajno. Nekada se kolona znala protezati sve od Preljine, preko obilaznice i ovde do Pakovraća - kaže meštanin sela Pakovraće kod Čačka.

Koliki je značaj otvaranja deonice autoputa od Preljine do Pakovraća pokazalo se i ovaj put, a mnogi su prvim velikim testom za ovu saobraćajnicu smatrali upravo predstojeće praznike. Po svemu sudeći, za sada je uspešno položen.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike