Novi Sad slavi rođendan: Vučević poslao poruku - Nazdravljamo ti, voljeni grade

01.02.2022

09:09

0

Naš prelepi grad odavno je raskrsnica rečnih, drumskih i trgovačkih puteva, susretanja kultura i civilizacija, i zato ga volimo i mi koji se svakog dana budimo u njemu, ali i oni koji mu dođu u posetu, napisao je na Instagramu gradonečelnik

Novi Sad slavi rođendan: Vučević poslao poruku - Nazdravljamo ti, voljeni grade
miloš vučević (9) - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Gradonačelnik Miloš Vučević je, povodom 1. februara, Dana grada, na Instagramu uputio čestitku građanima

Nazdravljamo danas tebi, Novi Sade, voljeni grade, jer slaviš rođendan, i to 274. godinu otkako su Novosađani dobili grb, pravo na samoupravu, sudsku, zakonodavnu i izvršnu vlast i samostalno ubiranje poreza. Naš prelepi grad odavno je raskrsnica rečnih, drumskih i trgovačkih puteva, susretanja kultura i civilizacija, i zato ga volimo i mi koji se svakog dana budimo u njemu, ali i oni koji mu dođu u posetu.

 

 

Danas živeti u ovom gradu znači mnogo toga: gledati iz dana u dan kako se širi, kako postaje lepši; odrastati u multikulturnoj sredini, punoj ljubavi i razumevanja; slušati žamor mnogobrojne dece na igralištima; uživati u kulturnim dešavanjima, jer ih ima pregršt, i naravno - osetiti duh slobode koju su nam osvojili preci pod Marijom Terezijom, a koja ih je skupo koštala.

 Uživajte danas, dragi sugrađani, u brojnim manifestacijama, jer ovo je vaš veliki i važan praznik! 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike