Vučević: Sve gradske službe funkcionišu, veliki broj zaraženih radnika ometa poslovanje

28.01.2022

19:37

0

U NS gotovo 9.000 aktivnih slučajeva a taj broj je sigurno veći

Vučević: Sve gradske službe funkcionišu, veliki broj zaraženih radnika ometa poslovanje
271185173_289196226503743_1468307875373080842_n - Copyright Printscreen / Instagram / Miloš Vučević

- Stanje sa brojem zaraženih koronavirusom je zabrinjavajuće, niko ne može da kaže da sa nebrigom gleda na sve što se dešava. Mi moramo da čuvamo zdravlje i živote građana, a sa druge strane život ne može da stane. Očigledno moramo da naučimo da živimo sa ovim virusom. Neke evropske zemlje su već počele da napuštaju restriktivne mere, Španija među prvima, rekao je gradonačelnik Miloš Vučević. 

Vučević je zamolio građane za razumevanje zbog trenutno situacije u gradu, jer je, kako je rekao u svim gradskim službama veliki broj zaraženih.   

U JGSP alarmantno stanje 125 vozača je bilo pozitivno na korona virus, zbog čega je morao biti redukovan broj gradskih linija. Stanje je zabrinjavajuće i u osnovnim, srednjim školama kao i predškolskim ustanovama gde se beleži veliki broj obolelih, kako učenika tako i nastavnog kadra. 

- Sve gradske službe funckionišu ali molim građane za razumevanje, jer kao što se razboljevaju medicinski radnici tako je i u svim ostalim službama. Ne treba da smo nefer i nekorektni usled trenutne epidemijske situacije, istakao je Vučević. 

U NS gotovo 9.000 aktivnih slučajeva a taj broj je sigurno veći.

Vakcinacija je gotovo zamrla, blizu 200.000 Novosađana je primilo vakcinu što je dobra ali nedovoljna brojka. Mislim da nema porodice u kojoj neko nije imao koronu, kaže gradonačelnik Vučević.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/RTV

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike