Gazda Mlađa iz Kotraže i ove zime obara rekorde: Cena kafe u njegovom lokalu šokirala Srbiju(FOTO)

22.01.2022

05:45

0

Ono što su nekada bile zadruge danas su postale kafane

Gazda Mlađa iz Kotraže i ove zime obara rekorde:  Cena kafe u njegovom lokalu šokirala Srbiju(FOTO)
16427617991614686151lucani-najjeftinija-kafa-u-srbiji-fotorina2 - Copyright RINA

Dok danima unazad gledamo paprene račune sa srpskih planina, na kojima vam je za kafe i limunade potrebno i preko hiljadu dinara, gazda Mlađo iz Dragačava i ove zime obara rekorde. U selu Kotraža isto je prava zimska idila, okruženi ste snegom i lepom prirodom, a šolja kafe košta 30 dinara, a ako želite uz to i kiselu vodu onda je račun za deset dinara veći.

- Sve je poskupelo, ali mi nismo. Nama je draže da imamo stalne mušterije i da radimo, nego da povećamo cene i kafana bude prazna. Dnevno skuvamo po 100 kafa i tu se već nabare odrđena cifra i ne žalimo se. Poenta je da ne treba biti alav i stvari dođu same od sebe, priča za RINU kafedžija Mladen Ravić iz sela Kotraža.

Uz nekoliko kafa gostima se poslužuju ratluk i domaće slatko, a kad odmakne dan polako se prelazi na domaću rakiju čija čašica takođe ima minimlanu cenu. Totalno suprotnu od njenog kvaliteta. Korona virus jeste smanjio obim posla, ali kafana i dalje radi punom parom upravo zahvaljujući ljubaznom domaćinu i dobroj usluzi.

- Uz kafu meštani vole popiti i domaću ljutu , a jedna čašica je 40 dinara. U odnosu na Zlatibor ili Kopaonik, mi ovde u selu stvari posmatramo drugačije. Poštujemo kvalitet, mušterije, u suprotnom ostajemo ili bez jednog ili drugog, jer ja živim od toga da mi dođe prvi komšija i drugi meštani, a na turističkim mestima si samo prolaznik. Bitno nam je da mušterije u ovom malom mestu se vraćaju kod nas, rekao je Mladen.

RINA
 

 

Ono što su nekada bile zadruge danas su postale kafane, mesto gde se ugovaraju otkup, proizvodnja, traže radnici i plasman poljoprivrednih proizvoda.

 
RINA
 

 

Od trenutka kada se otvori kafana, prvi gosti su već na vratima, nakon ispijanja kafe i rakije, završetka poslova u polju ponovo se vraćaju da remiziraju učinak. Tako da ovde možete čuti i šta je ko posejao, gde je radnike našao i za koliko je prodao malinu ili krompir. Pogotovu što u današnje vreme mnogo tema muči srpske seljake, ovaj objekat im dođe kao neki ventil za opuštanje.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike