24SEDAM PANČEVO Učenici "Zmajeve" škole u Kovinu obeležili Međunarodni dan invalida

03.12.2021

10:58

0

Autor: 24sedam

Procenjuje se da približno 10 procenata svetske populacije, ili oko 600 milona ljudi, ima neku vrstu invalidnosti

24SEDAM PANČEVO Učenici "Zmajeve" škole u Kovinu obeležili Međunarodni dan invalida
Invalidska kolica - Copyright Pixabay

Učenici "Zmajeve" osnovne škole u Kovinu obeležili su i ove godine treći decembar, Međunarodni dan invalida, sa ciljem promovisanja ljudskih prava osoba sa invaliditetom.

Tog dana, sada već davne 1982. godine Generalna Skupština Ujedinjanih Nacija utvrdila je Svetski akcioni program za osobe za hendikepom. 

Procenjuje se da približno 10 procenata svetske populacije, ili oko 600 milona ljudi, ima neku vrstu invalidnosti, dok oko četvrtina svetskog stanovništva živi sa nekim od problema onesposobljenosti svojih bližnjih.

Nacionalna organizacija osoba sa invaliditetom Srbije na svom sajtu ima bogat izbor materijala koje su učenici koristili. Sa velikom pažnjom učenici su gledali film "JEDNAKI“ i dokumentarni film "KOMUNIKACIJA JEDNAKO INTERAKCIJA“ u kome su akteri javne ličnosti i osobe sa invaliditetom, a prezentacija „Bonton u svakodnevnoj komunikaciji sa osobama sa invaliditetom“ bila im je vodič kroz ovaj mnogima malo poznat svet ljudi u našem okruženju“, kaže njihov nastavnik Dejan Kreculj.

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta opštine Pančevo. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike