24SEDAM UŽICE Asfaltiranje u Gradskoj opštini Sevojno

03.12.2021

06:44

0

Autor: 24sedam

Nastavljeni su dugogodišnji radovi

24SEDAM UŽICE Asfaltiranje u Gradskoj opštini Sevojno
Asfaltiranje Sevojno - Copyright Grad Užice

Na putnom pravcu Karadžića luka asfaltiran je putni pravac u dužini od 360 metara, čime su nastavljeni ovogodišnji radovi u Gradskoj opštini Sevojno.

- Urađen je kompletno putni pravac, izvršeno nasipanje tampona, valjanje, asfaltiranje, 5cm je debljina asfalta i širina puta 2,5m. Ovo je višegodišnji problem i želja meštana da se kompletno uradi asfalt, jer sugrađani imaju ovde svoja domaćinstva, poljoprivredne posede, maline - kaže Nikola Maksimović direktor JP “Užice razvoj”.

Maksimović dodaje da je predviđeno da se uradi oko 11 putnih pravaca, za šta je izdvojeno 15 miliona dinara iz direktnih investicija i udruživanjem građana.

- Do kraja godine biće urađena tri putna pravca i očekujemo da većinu sredstava utrošimo u ovoj godini, a ostatak će biti završen na proleće. U dogovoru sa Gradskom opštinom Sevojno spremamo se i za sledeću godinu. Ono što je njima najneophodnije vezano je za vodovod i kanalizaciju, pa ćemo ići u tom pravcu. Očekujemo početak radova na zameni azbestnih cevi u Sevojnu, odnosno rekonstrukciji čeličnog cevovoda - rekao je Maksimović.

Grad Užice
 

Ivan Marić predsednik Gradske opštine Sevojno ističe da će pored planiranih putnih pravaca biti sanirane i udarne rupe na centralnim ulicama u Sevojnu. Radiće se, kako je istakao sve dok vremenske prilike to budu dozvoljavale, a sve što ne bude završeno biće urađeno sa početkom naredne građevinske sezone.

Miloš Karadžić koji živi u ovom delu Sevojna dodaje da njima ovaj put znači mnogo, kako zbog prilaza kućama, tako i zbog poljoprivrednih radova koje obavljaju.

Kako se ovih dana kreira budžet za narednu godinu planiraju se i sredstva za radove u Gradskoj opštini Sevojno. Završava se projekta dokumentacija vezano za pasarelu, a uskoro stiže i  upotrebna dozvola za novoizgrađenu Sportsku halu.

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta Grada Užica. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike