Porodica očajna, Alekse nema već devet dana: Majka otkriva - poneo pasoš sa sobom i svu ušteđevinu

06.01.2022

11:48

0

Podsećamo, Aleksa Stanković (21), iz Kruševca, nestao je 28. decembra, a njegova porodica sumnja da je "tipovan"

Porodica očajna, Alekse nema već devet dana: Majka otkriva - poneo pasoš sa sobom i svu ušteđevinu
aleksa stanković (1) - Copyright Facebook/Olja Stankovic

Potraga za mladim Kruševljaninom Aleksom Stankovićem (21) ulazi u deveti dan, a prema poslednjim saznanjima, postoje indicije da se nalazi u Beogradu.

Kako je za 24sedam potvrdila njegova majka Olivera, Aleksa je poslednji put viđen 28. decembra oko 9.30, ispred zgrade u kojoj živi.

U početku mu je telefon povremeno uključivan, dok je sada u potpunosti isključen.

- Telefon mu je i dalje isključen. Prva dva-tri dana uključivao je telefon povremeno nakratko. Policija je probala da ga locira i sumnja da je na teritoriji Beograda. Međutim, od 30. decembra telefon mu više nije bio uključen nijednom - rekla je ona.

Plaše se da je "tipovan"

Podsećamo, Aleksina sestra Dijana istakla je da je njen brat povučen, te da je svoje slobodno vreme najviše provodio ispred kompjutera.

- Aleksa nigde ne radi i jako je povučen i miran. Uopšte ne odlazi u kafiće i diskoteke. Vreme provodi kod kuće, igra igrice i ima virtuelne prijatelje. Nema društvo da bismo mogli da pomislimo da je izašao sa njim - rekla je ona ranije.

U međuvremenu, njihova majka je primetila da je Aleksa poneo sva svoja svedočanstva i diplome, te je zbog toga posumnjala da je možda "tipovan" za rad u inostranstvu.

- Da li mu je neko nešto ponudio, obećao mu posao u inostranstvu, da li je naseo na neku lažnu priču, ne znam. Nismo sigurni, ali nam liči da je tako -  objašnjava ona.

- Ne znam šta bi tačno radio tamo, ali znam da je hteo da ode. Eto, poneo je tu dokumentaciju iz škole, svedočanstva, diplome i sve što je imao. Mi sad mislimo da mu je neko ponudio nešto preko društvenih mreža. Nek ide, samo nek mi se javi da je živ - ističe majka, koja strahuje da se iza svega ne krije neka lažna priča.

Poneo pasoš i ušteđevinu

Foto: K. Mihajlović
 

 

On je, prema rečima majke, sa sobom poneo i pasoš i svu ušteđevinu koju je imao.

- Čudno mi je, ako je pošao u inostranstvo, zašto već nije probao da negde pređe granicu? Prošlo je već devet dana - očajna je Aleksina majka.

Na osnovu njenih saznanja, on nema prijatelje u Beogradu.

- On nikoga ne zna iz glavnog grada. Uvideli smo da je poneo i svoju ušteđevinu u iznosu od oko 200 evra. Još uvek nam niko nije javio da ga je video. Samo neka mi se javi da znam da je živ - dodaje ona.

Podsećamo, Aleksa je u trenutku nestanka imao crnu jaknu, crnu trenerku i crne pantalone. Ukoliko ga primetite, kontaktirajte ovaj broj telefona 060 5399 700 ili pozovite najbližu policijsku stanicu.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike