Predsednik o nestalom Splićaninu: Nadam se da će pronaći mladića, radimo sve što je u našoj moći

03.01.2022

11:16

0

Kako je on objasnio, već imaju neku skicu onog što je moglo da se dogodi

Predsednik o nestalom Splićaninu: Nadam se da će pronaći mladića, radimo sve što je u našoj moći
aleksandar vučić (7) - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

Predsednik Vučić prilikom posete 72. brigadi u Pančevu, izrazio je želju da mladi Splićanin Matej Periš bude pronađen.

- Ja sam jutros dobio informacije o momku iz Splita Mateju... Ima tu detalja, da vam sad ne govorim, to će policija ali suštinski zasad nema rešenja - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić i dodao:

- Nadam se da će naši organi pronaći mladića, pre svega zbog njega i njegove porodice! Naša policija i naši organi zaista rade sve.

Kako je on objasnio, već imaju neku skicu onog što je moglo da se dogodi, ali treba još mnogo napora, truda, rada da tog mladića pronađemo - rekao je predsednik novinarima.

Dva scenarija

Prema najnovijim saznanjima do kojih je došao "Informer" njega su uhvatili na nekim kamerama kako pokušava da zaustavi taksi u nekoj od ulica u strogom centru grada, mada niko sa sigurnošću ne može još uvek da potvrdi da je to on.

Matejevi prijatelji izrazili su sumnju da se njihov drug utopio, s obzirom na to da je ograda u tom delu šetalilšta kod Beton hale prilično visoka.

Policija je ceo dan i noć pretraživala reku kako sa obale, tako i sa dva brodića. Nezvanično, sumnja se da je Matej po izlasku iz "Gotika" pao preko ograde, a tu je došao jer je gužva u toaletu bila velika, pa je izašao napolje.

Sve ispitati

Povodom nestanka mladića, oglasio se i poznati hrvatski kriminolog u penziji, koji je za lokalne medije izjavio da bi trebalo, svi koji su se nalazili u klubu te večeri, da budu ispitani.

- Kad god osoba nestane, policiju treba obavestiti odmah, a policija treba da razmotri sve mogućnosti i da preduzme baš sve radnje i korake kao da se dogodio najcrnji scenario. U tom smislu, sa svim osobama koje imaju bilo kakvu informaciju o nestaloj osobi takođe treba postupati kao da se dogodilo najgore - rekao je za Dnevnik.hr iskusni zagrebački penzionisani kriminolog Branko Lazarević.

Penzionisani zagrebački policajac ističe kako u slučaju potrage za nestalim Matejem Perišem nije jasno zašto su njegovi prijatelji prijavili nestanak tek 31. decembra oko 18 sati, a mladić je poslednji put viđen skoro 16 sati ranije, oko 2:30. Pita se zbog čega su toliko čekali, a radi se o satima koji su vrlo bitni.

- Da je nestanak mladića prijavljen u Zagrebu, moje kolege i ja doslovno bismo priveli u stanicu sve iz kluba, a prijatelje koji su bili u društvu s nestalim odmah bismo razdvojili, zasebno ispitali i poligrafski testirali kako bismo videli podudaraju li se svi navodi o nestanku - ističe Lazarević.

Paralelno s ispitivanjem svih koji bi mogli pružiti bilo kakvu informaciju treba napraviti detaljnu analizu njihovog ranijeg odnosa, kao i pomno utvrditi što se događalo u samom klubu i oko kluba, ističe Lazarević.

- Često je za razrešavanje neke situacije, odnosno nestanka, presudan detalj koji na prvi pogled i nije bitan - mladići su, primera radi, mogli zapevati neku pesmu koja se domaćima nije svidela, pa da ga nakon izlaska iz kluba neko dočeka i napadne. Ali to su za sada samo nagađanja - Lazarević je govorio opšte o pravilima potrage.

Kazao je i kako bi hteo da mladić bude pronađen živ i zdrav, ali veruje da se samoj potrazi moglo i trebalo pristupiti puno ozbiljnije.

Podsećamo, Matej je nestao u noći između četvrtka i petka, oko 2.30 časova dok je bio u klubu "Gotik" sa svojim prijateljima.

On se u jednom trenutku odvojio od prijatelja kako bi otišao do toaleta i nije se vratio.

Kamere su zabeležile kako izlazi iz kluba i ide ka stepenicama koji vode do brodskih splavova.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike