Utučeni otac nestalog Mateja: Ležim sa njegovom jaknom u zagrljaju, to mi daje snagu

05.01.2022

08:33

0

"Ja od policije dobijem neku informaciju koju ne želim da podelim ni sa kim u interesu istrage, a onda tu informaciju ubrzo vidim na nekom od portala"

Utučeni otac nestalog Mateja: Ležim sa njegovom jaknom u zagrljaju, to mi daje snagu
nenad-peris-gotik-ata 02012022 (2) - Copyright Nenad Periš, Milan Maricic/ATAImages

Nenad Periš, otac nestalog Mateja obratio se hrtvaskim medijima. Rekao je šta misli o prijateljima koji su bili sa njegovim sinom, takstiti, ali i kako preživljava dane i noći dok istraga traje. 

- Ja od policije dobijem neku informaciju koju ne želim da podelim ni sa kim u interesu istrage, a onda tu informaciju ubrzo vidim na nekom od portala. Meni nije jasno kako to funkcioniše i kako se to plasira, ali sam zamolio novinare da me ne zovu tako često jer jednostavno ne znam šta bih rekao. I policiji sam rekao da me zovu ako treba nesto kod mene da provere, uporede, a da je vezano za Mateja. Ove tekuće informacije koje se menjaju iz minute u minut mi ne znače ništa - rekao je Periš. 

Postavlja se pitanje da li su Matejevi prijatelji mogli brže, bolje i preciznije da reaguju nakon što su videli da njegovog sina nema. 

- U te momke i njihove namere nikada nisam posumnjao jer su to najbolji Matejevi prijatelji od detinjstva. Video sam tu decu po dolasku u Beograd utučenu, plakali su ispred mene i sa mnom. Nije fer govoriti jesu li šta moglu bolje ili gore. Postupili su iskreno i kako su mislili da je najbolje, a u njihove najbolje namere nikada nisam posumnjao - izjavio je Periš. 

Nenad Periš, Milan Maricic/ATAImages
 

 

On misli da je policija kontaktirala sa vozačem taksija koji Mateju nije hteo da otvori vrata, međutim, detalje ne zna. 

- Znam samo da sam im objašnjavao da taksiji u Splitu nikada ne pale svetla kada su zauzetu putnicima i da moj Matej kada je išao da traži taksi to nije znao. Bolje bi bilo da ga je primio u taksi jer bi mi sada znali puno više. Ne znam ni da je li Matej jaknu ostavio da bi se vratio u klub, ne znam zašto je nije poneo. Znam samo da je naručio flašu pića za svoj sto koju je platio i da se nakon toga digao i izišao iz Gotika - rekao je otac nestalog mladića. 

Dodao je da od kada se sve ovo dogodilo nikako ne može da spava. 

-U Beogradu oči nisam sklopio ni trena, a ležim s Matejevom jaknom u zagrljaju jer tako osećam njegove mirise i to mi daje snagu. Ovo ne bih poželeo nikome, ni najvećem neprijatelju - rekao je utučeni otac. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike