Počela ski sezona na Zlatiboru: Preko 30 centimetara snega za ljubitelje zimskih sportova (FOTO)

25.12.2021

17:04

0

Sve staze su u funkciji od Čigote, Zmajevca, Tornika i Stankove ravni

Počela ski sezona na Zlatiboru: Preko 30 centimetara snega za ljubitelje zimskih sportova (FOTO)
1640437062_zlatibor-skijaska-sezona-pocela-fotorina2 - Copyright RINA

Spust sa vrha jedne od najlepših planina u Srbiji konačno je uhvatio je svoj zimski zalet. 

Skijaška sezona na Torniku je počela i sve  žičare su stavljene  na respolaganje ljubiteljima zimskog sporta. Staze od plave do crne već su dobro utabani, a prvi skijaši i borderi već su zauzeli svoje pozicije.


- Prvi dan je za sve ljubitelje skijanja bio besplatan, dok je za dane vikenda u cenu ski pasa uračunat popust od trideset odsto. Sve staze su u funkciji od Čigote, Zmajevca, Tornika i Stankove ravni. Na svim tim stazama ima preko 30 centimetara utabanog snega što je i više nego dovoljno da se skijaši opuste i uživaju u čarima skijanja na Zlatiboru. Ukoliko se ne stvore temperaturni uslovi mi imamo spremne i topove za stvaranje veštačkog snega, što je idealan spoj za skijanje, kazala je za RINU, Ana Jovanović iz Skijališta Srbije.

 

U ovom trenutku na svim stazama na Torniku ima preko 700 skijaša, a u narednim danima očekuje se još veća posećenost na jednom od najlepših skijališta u Srbiji.

- Mi smo u predsezoni imali zaista velike popuste koji su trajali skoro mesec dana i svi oni koji se odluče da kupe ski kartu preko veb šopa Skijališta Srbije imaju popust pet posto koji će trajati do kraja sezone, dodala je Jovanovićeva.

U petak je nakon redovnog održavanja i pauze od 15 dana počela sa radom i najveća zlatiborska atrakcija "Gold gondla", koja je do sada prevezla preko 250.000 hiljada turista, i vodi od centra Zlatibora do vrha Tornika dužinom od 9 kilometara i smatra se najdužom gondolom na svetu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike