Zabeleo se Kop, očekuje se "ludnica na snegu": Sezona možda počne i ranije! (FOTO/VIDEO)

03.12.2021

10:32

0

Otvaranje sezone je najavljeno za 9. decembar, ali, kako je najavljeno, ako se zadrže povoljni vremenski uslovi, postoji mogućnost da se ski centar otvori i malo ranije

Zabeleo se Kop, očekuje se "ludnica na snegu": Sezona možda počne i ranije! (FOTO/VIDEO)
Copyright Foto: M. M./ATAImages

Kopaonik se zabeleo prvi put u ozbiljnijoj meri, a dok se čekaju nove padavine, sistem za veštačko osnežavanje radi punom parom kako bi sve bilo savršeno do 9. decembra, kada će ski sezona zvanično biti otvorena.

Idealni uslovi za veštačko osnežavanje i pripremu staza stvorili su se u utorak i sredu, pa su JP „Skijališta Srbije“ iskoristila trenutak i krenula u obradu Doline sportova, Krsta (3 i 3a), Malog jezera (2), Karaman grebena (7 i 7a) i Pančićevog vrha (4b).

 

 

Otvaranje sezone je najavljeno za 9. decembar, ali, kako je najavljeno, ako se zadrže povoljni vremenski uslovi, postoji mogućnost da se ski centar otvori i malo ranije, piše "Infokop".

Razne promocije biće dostupne skijašima, karte za sve vrste zabavnih sadržaja, a mogu da se kupe i putem interneta.

Ipak, treba požuriti jer se kapaciteti pune velikom brzinom, što je i za 24sedam objasnio direktor JUTA-e, Aleksandar Seničić

- Ovog vikenda počela je sezona na Jahorini, sledećeg će na Kopaoniku, a potom i na Staroj planini. Stvorila se određena količina snežnog pokrivača na planinama kod nas, a to ide na ruku što skorijem početku zimske sezone. Tek sredinom decembra se očekuje popunjavanje smeštajnih kapaciteta, a "prava" zimska sezona uglavnom počinje 25. decembra i traje do kraja februara - rekao je naš sagovornik.

 

 

Seničić smatra da će broj domaćih turista u zimovalištima zavisiti i od mera Kriznog štaba.

- Tek treba da vidimo hoće li se i u kojoj meri domaći turisti okrenuti turizmu u Srbiji. To će, najverovatnije, zavisiti od odluka Kriznog štaba, naročito onih u vezi sa proslavom Nove godine. Ona je gotovo jednako važan faktor kao što je skijanje, kada govorimo o tome kako će izgledati zimska sezona kod nas. Ukoliko budu bile donete mere koje bi zabranile novogodišnje skupove ili ih na bilo koji način ograničile, to će biti težak udarac za domaći turizam u periodu oko 1. januara. Međutim, znajući da je već sada 70 odsto kapaciteta za sredinu decembra zauzeto, ne sumnjam da će ostatak sezone proći kako treba - ocenio je direktor JUTA.

BONUS VIDEO: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike