Zvezda zaslužuje sve trofeje i Evropu: Stankoviću sve želje ispunjene

24.06.2021

09:42

0

Treneru važno da je ostao kostur tima

Zvezda zaslužuje sve trofeje i Evropu: Stankoviću sve želje ispunjene
Copyright Dejan Stanković, MN Press

Crvena zvezda je počela pripreme. Sportski direktor Mitar Mrkela najavio je brz dolazak bar dva pojačanja, trener Dejan Stanković je obavio prozivku, a onda je stao pred medije. 

Stanković je preneo poruku za početak priprema i ponovio ambicije koje se znaju – napasti sve što može da se napadne. 

– Zvezda je jedna velika obaveza, u Zvezdi je lepo, u Zvezdi je teško. Ne bežimo od zacrtanih obaveza i ambicija. Tako gledamo i na ovu sezonu. Sve što možemo da napadnemo ćemo napasti, kao i prošle godine. Bitna je grupna faza u Evropi, bitno je prvenstvo, povezano sa kupom. To je to što se tiče ciljeva, to su neke stvari koje zaslužuje Crvena zvezda i njeni navijači. 

Liga šampiona?

Stanković je najavio grupnu fazu evrope, a koliko je Liga šampiona realna? U drugom kolu crveno-bele čeka potencijalna “mina” – Kairat ili Makabi Haifa. 

– Da bi ušao u Ligu šampiona, moraš da pobediš šampiona. To imamo već u drugom kolu. Dva jaka protivnika, ko god da prođe, biće teško. Moglo je to i bolje, ali ako hoćeš u Ligu šampiona, moraš da pobeđuješ. Imamo sačuvanu okosnicu tima, radimo na pojačanjima strpljivo, sigurno će biti dva do tri, ciljana, koja će doneti dodatni kvalitet ovom timu da bismo mogli da napadnemo kvalifikacije za Ligu šampiona onako kako treba. 

Mrkela je najavio pojačanja na poziciji napadača i beka. Koliko je hitan taj napadač? 

– Napadač je jedno od odgovornijih mesta u timu. Neko ko donosi prevagu, razliku, pobede, bodove. Mi imamo 21. jula tu utakmicu, a 17. počinje prvenstvo, nadam se u narednih sedam dana da ćemo da završimo – kazao je Stanković. 

Osim napadača i beka, imate li vi neke želje? 

– Nemam. Sve želje koje sam imao su mi ispunjene, a to je da ostane kostur, momci kao Sale Katai, Mića Ivanić, vratio nam se i Babić, ostao je Ben, Pipo Falko… To su pojačanja, da smo uspeli da zadržimo okosnicu tima, i da na to dodamo još dva-tri pojačanja da zaokružimo celu priču.” 

Bilo je priče i o Aleksandru Dragoviću, reprezentativcu Austrije koji trenutno igra na Evropskom prvenstvu. 

–  Dragović će dobiti mini-odmor i treba da ga dobije, naravno da zaslužuje. Zadovoljan sam njim, baš, korektan momak, sa velikim internacionalnim iskustvom. On je neko ko uzima odgovornost i koje odigrao dosta jakih utakmica. On će doprineti razvoju naših mladih igrača. Imaće mlađi igrači od koga da nauče i da vide mnogo toga – rekao je Stanković. 

Zvezda će prvi deo priprema obaviti u Austriji. 

Pročitajte i ovo:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike