Zvezda sanja "uspavanku" za nokaut Makabija

02.12.2020

11:04

0

Autor: D. B.

Crveno-beli se rate okupljaju u Tel Avivu gde će sutra igrati protiv ponosa Izraela

Zvezda sanja "uspavanku" za nokaut Makabija
Copyright MN Press

Ekspedicija košarkaškog kluba Crvena zvezda od danas je u Tel Avivu. Deo prvotimaca koji nisu imali obaveze u nacionalnim timovima put Izraela je krenula iz Beograda, dok su Marko Simonović, Aleksa Radanov i Boriša Simanić, koji su igrali za Srbiju tokom “balona” u Finkoj mečeve kvalifikacija za odlazak na EP tamo stigli letom preko Frankfurta.

Izabranici Saše Obradovića igraće sutra (20.05) protiv Makabija iz Tel Aviva, a ovo će im biti prva utakmica posle pauze od sedam dana.

– Dobro nam je došla ova pauza, da se osvežimo nakon teškog perioda. Gledali smo da oporavimo ekipu, da neke stvari uslovno rečeno „pročistimo“ i očekujem da će sve to bolje da izgleda. Nedostajalo nam je, i to je posebno bilo vidljivo na poslednjoj utakmici, te energije protiv Efesa kada smo želeli da igramo u visokom ritmu, a nismo mogli. Očekujem da sada to bude drugačije – objašnjava trener crveno-belih Saša Obradović.

Pročitajte još: Intervju Marka Simonovića za 24sedam

Što se tiče meča protiv Makabija, šef stručnog štaba Crvene zvezde je svestan kvaliteta sutrašnjeg rivala.

– Očekuje nas utakmica protiv ekipe koja ne zaslužuje da se nalazi tu gde jeste trenutno. Izgubili su nekoliko utakmica na samom kraju, na jednu loptu. Tim koji je napravljen u najmanju ruku da bude u TOP 8. Sada su i kompletni. Di Bartolomeo i Omri Kaspi su se vratili u tim. Glavna poluga tima je svakako bekovska linija u kojoj su Vilbekin, kao jedan od najboljih plejmejkera Evrope, Ilajdža Brajant i Doson. Mogu da pobede svakoga. Daću primer utakmice sa Žalgirisom, način na koji su ih pretrčali i brzo dolazili do realizacije. To je sigurno jedan od ključnih momenta utakmice: kontrola u igri i balans koji moramo da pronađemo – rekao je trener Crvene zvezde.

Pročitajte još: Kako kapiten Crvene zvezde vidi svoju ulogu u timu

Sa rečima svog trenera potpuno se slaže i prvotimac crveno-belih Dejan Davidovac.

– Značila nam je ova pauza, ne samo u smislu osveženja nakon teške serije u novembru, koliko je bila i prilika da treniramo jer zbog ovog kalendara nismo ni bili u mogućnosti da to radimo u prethodnom periodu. Trenirali smo kroz utakmice, zato nam je ova pauza dosta značila. Makabi je dobar tim, i po mom mišljenju ne zaslužuju mesto na kome se nazale trenutno. Izgubili su nekoliko utakmica na jednu loptu, uključujući i poslednje dve sa Valensijom i Armanijem. Moramo da budemo maksimalno koncentrisani i oprezni. Imamo i mi naše adute. Moramo da ih usporimo, na bekovskim pozicijama su najjači, odbrana je ključ i tu, kao i kroz neka rešenja u napadu gde bi mogli da imamo neku prednost u odnosu na Makabi, moramo da tražimo put ka pobedi – rekao je Davidovac.

Ovo će biti 11.duel dva kluba u Evroligi. Skor je trenutno 5-5.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike