Branko Lazić: Treba da budem primer i u supermarketu

21.10.2020

14:20 >> 14:22

0

Autor: M. R.

Kapiten Crvene zvezde o kapitenskoj ulozi i ljubavi prema klubu koja traje još od dečačkih dana

Branko Lazić: Treba da budem primer i u supermarketu
Copyright MN Press

Posle svega što je doživeo i uradio u crveno-belom dresu Branko Lazić (31) postao je sinonim za KK Crvena zvezda. Dugogodišnji kapiten koji trenutno igra 10. sezonu u istoj opremi je rekorder Zvezde po broju odigranih utakmica i osvojenih trofeja. Za zvaničan sajt Evrolige pričao je o ljubavi prema klubu koja traje već dugo i s godinama se samo povećeva.

Cela moja porodica navija za Zvezdu, pa sam tako i ja počeo još kao dete. Odrastao sam kao navijač Zvezde, a dečački san mi je bio da igram za taj klub. A da ću stići do ovoga gde sam sada, pa to nisam mogao da zamislim ni u najluđim snovima – izjavio je Lazić za sajt Evrolige.

Počeo je da trenira odbojku u Ljuboviji, odatle je otišao u FMP, a potom u Crvenu zvezdu. Odigrao je više od 570 utakmica, uključujući 143 meča u Evroligi, uoči meča sa CSKA. Osvojio je 14 trofeja – pet puta je bio šampion Srbije, četiri puta prvak ABA lige i četiri puta najbolji u nacionalnom Kupu.

Svaka sezona je nosila nešto posebno. Sećam se utakmice kada smo prvi put osvojili regionalnu ligu, dana posle, dana pre… Mečevi sa CSKA u Areni. Ne razmišljate kako vas gleda ostatak sveta, već se trudite da sve upijete. Atmosfera pre i za vreme utakmice, pa i posle nje. To je ono što je nezaboravno. Koliko god ste fokusirani na igru, energiju crpite iz navijača. Koliko god se trudio da opišem taj osećaj, nemoguće je razumeti dok ne doživite lično.

Zvezda pred CSKA: Autsajder da skine favorita? Što da ne!

Odgovornost koju je dobio sa kapitenskom trakom mu ne pada teško, već ga čini ponosnim i počastvovanim.

Vi ste tu da predstavljate tim, dajete primer, savete, podršku, vučete ekipu kada ne ide… Srbija je košarkaška zemlja, a više od polovine stanovništva su navijači Zvezde. Moram da budem primer na terenu, ali i na ulici i supermarketu. Zajedničkim naporima smo došli do ovog mesta gde smo sada i stvorili ime u Evropi. Svi zajedno, kao velika porodica izgradili smo kuću na čvrstim temeljima.

Iako je u jednom trenutku želeo da se otisne preko granice, Lazić je ipak odlučio da ostane.

Ništa ne može da se meri sa onim što imam ovde, i ne mislim finansijski. Atmosfera oko kluba, mesto gde te poznaju, gde se osećaš lepo i opušteno, u Zvezdi sam kao kod kuće. Sve lepo što sam proživeo u sportu desilo se u ovom klubu i zbog ljudi iz kluba i navijača. Mnogo je divnih uspomena iz prethodnih deset godina koje smo doživeli zajedno, kao što kaže naša pesma – Zvezda mi je sve, Zvezda život je – uz stihove je Lazić zaršio priču o voljenom klubu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike