"Zvezda pod hitno mora nešto da promeni"

16.12.2020

13:23 >> 17:35

0

Autor: Milan Nastić

Vladimir Kuzmanović analizira stanje u redovima crveno-belih posle petog uzastopnog poraza u Evroligi

"Zvezda pod hitno mora nešto da promeni"
Copyright MN Press

Košarkaši Crvene zvezde protiv Albe doživeli su i peti poraz uzastopni u Evroligi. Na taj način crveno-beli su oteželi plasman među najboljih osam ekipa u ovom takmičenju, jer se trenutno nalaze 16. mestu sa samo četiri pobede i čak 10 poraza.

Još više zabrinjava i to što su poslednje dve utakmice u svojoj dvorani poraženi od Olimpijakosa i Albe, a pred ulazak u poslednju četvrtinu imali i preko deset koševa razlike , a onda  dolazi do pada i gube utakmice u poslednjim sekundama.

Pročitajte još

Jedan od najkopetetnijih sagovornika na ovu temu je i Vladimir Kuzmanović, nekadašnji košarkaš crveno-belih, koji je za 24sedam pokupšao da objasni probleme u kojima se nalaze crveno-beli.

Pobede protiv Asvela i Milana su bile pravi put kako treba da igra Zvezde ove sezone. Ponadao sam da je to ta igra, međutim, odjednom došlo je do pada igre, izgubili su u nizu pet utakmica, a barem dva meča realno su trebalo da dobiju. Mislim da su Olimpijakos i Alba bili idealni da se ostvare pobede i uključiš u trku za plasman u TOP 8,što je i bio cilj kluba pred početak sezone. Nisu problem bodovi, Evroliga je duga, ali ovi porazi bole i teško je sada vratiti poljuljano samopouzdanje – počeo je razgovor za 24sedam Kuzmanović.

MN Press

On smatra da je Zvezda u ozbiljnim problemima i da je sada na treneru i stručnom štabu da vrate tim na pravi kolosek.

Sada je na potezu stručni štab da analizira trenutnu situaciju i da se nađe najbolje rešenje kako ekipa da se vrati na pobednički kolosek. Nije lako, verovatno su toga svesni trener, stručni štab, ali i sami igrači. Još više boli kako su poražen u poslednja dva meča protiv Olimpijakosa i Albe, gde je realno trebalo da uzmeš bodove i ponovo se uključiš u trku za gornji deo tabele.

Vladimira Kuzmanovića više zabrinjava to što su protiv te dve ekipe imali pred poslednju četvrtini i po 14 razlike, a onda u poslednjoj dolazi do pada.

To je veoma teško objasniti, najsvežiji primer je Alba. Čini mi se da su do poslednje četvrtine gostima iz Berlina dozvolili da postignu nešto više od 40 poena, a u poslednjoj prime čak 28 poena, od toga pet trojki. To je ozbiljna situacija, to se desilo i protiv Olimpijkosa, pa se na sličan način izgubilo i protiv Budućnosti, što pokazuje da nešto ne štima kako treba i da pod hitno treba nešto da se promeni. Takođe, nije mi jasan ni izbor napada, ali opet nije na meni da pronalazim probleme, već time treba da se pozabavi stručni štab koji sigurno zna kako funkcioniše ekipa – istakao je Kuzmanović.

MN Press

Bivši dirkektor muških reprezentacija u KSS smatra da šansu treba da dobijaju neki igrači koji više vremena provode na klupi.

Mene je prijatno iznenadio Uskoković, koji je izuzetno mlad igrač, ali sinoć me je oduševio kako je čitao napad i odbranu i pokazao zrelost mnogo veću nego što su neki drugi od kojih se to očekuje. Naravno, zbog svojih godina, nema kontinuitet,ali je pokazao veliku želju i borbenost. Moje mišljenje da njemu, ali i nekim drugim igračima treba dati veću minutažu. Mislim da su u jednom trenutku na parketu bili on, Dobrić, Davidovac, i činilo se da oni mogu da odgovore zahtevima trenera i kod njih se videla velika želja za dokazivanjem.

Vladimir Kuzmanović je svestan da pod hitno mora da se raguje, jer već u petak ih očekuje novi okršaj protiv Valensije.

Nema vremena. Zvezda već u petak dočekuje Valensiju. Sada je najvažnije oporaviti ekipu i vratiti im samopouzdanje, koje je ozbiljno poljuljano posle serije loših rezultata u Evroligi – zaključio je Kuzmanović analizu za 24sedam.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike