Uskoković je Zvezdina budućnost i sadašnjost: Verujem u sebe i uživam u pruženoj šansi (Video)

16.12.2020

07:40 >> 00:20

0

Mladi plejmejker već pokazao da može da se nosi sa pritiskom

Uskoković je Zvezdina budućnost i sadašnjost: Verujem u sebe i uživam u pruženoj šansi (Video)
Copyright MN Press

Crvena zvezda je u rezultatskoj krizi. Doživeli su pet uzastopnih evroligaških poraza, poslednji od Albe u Beogradu (84:90). Uz to prave i promene u sastavu. Otišao je Tejlor Ročesti, Lengston Hol je rovit zbog povrede, Emanuel Teri je na izlaznim vratima zbog sve izvesnijeg dolaska Lendrija Noka, dok se čeka i dolazak Kina Koloma.

Uprkos svemu što se dešava u redovima crveno-belih postoji i jedna svetla tačka u tome. Radi se o mladom plejmejkeru Aleksi Uskokoviću. Rođen je 30. avgusta 1999. godine i predstavlja kako budućnost, tako i sadašnjost ekipe Saše Obradovića.

Pročitajte još: Uskokovićeva nagrada za dabl dabl: Nadimak od Lojda

Pokazao je to na prethodnim mečevima, ukazano poverenje je opravdao. Prve minute dobio je protiv Efesa, pa se protiv Olimpijakosa upisao u strelce, dok je protiv nemačkog tima za 18 minuta imao osam poena, tri asistencije i po jednu ukradenu i izgubljenu loptu. Između toga je protiv FMP-a u Železniku (75:111) zabeležio dabl-dabl učinak (po 10 poena i asistencija).

– Debitovao sam protiv Efesa, u duelu sa Olimpijakosom sam dobio više minuta i moram da priznaj da je bilo nestvarno. Kada sam ušao na teren i bio tu pored Spanulisa. Zaista neverovatan osećaj. Prvi put kada sam gledao Evroligu sam sanjao da dođem u tu situaciju. Sada sam u tome i uživam – rekao je Uskoković koji je potpisao četvorogodišnji ugovor sa Zvezdom.

Bez obzira na godine, na parketu pokazuje zrelost. Videlo se to i na meču sa Albom. Navijači se nadaju da dolazak Koloma i oporavak Hola neće „skloniti“ Aleksu, već da će mu trener dati još veću šansu. Pokazao je da može da se nosi sa tim teretom i da je spreman da stiče neophodno iskustvo.

– Trudim se da iskoristim šansu kada je dobijem. Dobro treniramo, radimo, verujem u sebe. Kada god uđem na teren koncentrisan sam da uradim ono što se od mene traži. Imam samopouzdanje i nadam se da će biti bolje. Naravno, pre svega, podvlačim da je važnije da mi timski probamo da izađemo iz ove situacije.

Pročitajte još: Obradović: Nerealna razlika, Uskoković odličan

Timu sa Malog Kalemegdana ne ide dobro u poslednje vreme, dosta tesnih poraza u poslednjim minutima.

Zaista je bio težak poraz od Albe. Ko zna koju utakmicu gubimo na isti način. Krenemo dobro, sve funkcioniše i onda u jednom momentu padnemo. Ne uspevamo, žargonski rečeno, da stanemo na loptu i da se povežemo. Kada dođu ta famozna poslednja tri minuta mi se pogubimo, protivnici nas stignu, onda užemo u tešku završnicu i ne uspevamo da se izvučemo iz toga.

Neophodan je ekspresan reset, jer je meč sa Valensijom na progamu u petak u dvorani „Aleksandar Nikolić“ (19.00).

– Sredu ćemo iskoristiti da se odmorimo, četvrtak da spremimo meč i onda u petak da igramo. Nadam se da će ta utakmica biti početak pobedničke serije – završio je Uskoković.

Aleksa je pokazatelj da se naporan rad i trud isplate. Prošao je sve mlađe kategorije Zvezde i osvajao šampionske titule u svim uzrastima. U svakoj od tih kategorija je bio startni plejmejker. Sa juniorima je 2016. i 2017. osvajao kvalifikacione turnire Evrolige i odlazio na završni turnir elitnog takmičenja, a 2017. je bio i MVP kvalifikacionog takmičenja.

Te 2017. je sa reprezentacijom Srbije do 18 godina osvojio Evropsko prvenstvo u Slovačkoj. U finalu je pala Španija (74:62), a Uskoković je na tom turniru prosečno beležio 9.9 poena, 3.7 asistencija i 3.1 skok po meču.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike