Prerano slavlje: Snimak poništio pobedu Zvezde, Alba slavila u Beogradu

15.12.2020

20:02 >> 22:34

0

Crveno-beli nisu prekinuli seriju poraza

Prerano slavlje: Snimak poništio pobedu Zvezde, Alba slavila u Beogradu
Copyright MN press

Nekoli stotinki je delilo Crvenu zvezdu od prekida loše serije i petog evroligaškog poraza. Imali su sve u svojim rukama i na kraju su izgubili od Albe.

Ni 14 poena prednosti ni trojka Voldena za pobedu nisu bili dovoljni – 84:90 (16:15, 21:19, 20:14, 19:28, 8:14).

Pročitajte još: TOK MEČA

Imaće crveno-beli definitivno za čim da žale, prokockali su dvocifreno vođstvo, a kada je Volden pogodio za tri poslednjim sekundama meča izgledalo je da slavlje može da počne. Međutim, arbitri su pogledali snimak, lopta je bila u rukama plejmejkera Zvezde u momentu kada je na semaforu isteklo vreme. Usledio je produžetak gde su gosti bili bolji i ostvarili trijumf.

Početak meča su obeležili problemi Zvezde u napadu. Veliki broj promašaja i faulova, dovoljno je bilo reći da su jedine poene dali Lazić i Volden (7:13). Tada je u igru ušao mladi Uskoković i razbudio svoj tim, njegovom trojkom je Zvezda stekla prvu prednost na meču (14:13).

U dobrom ritmu su crveno-beli nastavili, trojke Voldena i Dobrića su donele uvećanje vođstva (24:15), a nedugo zatim je raspoloženi Dobić novom trojkom doneo „+11“ (33:22). Lojd je tada napravio nesportsku ličnu, Alba je loše reakcije u odbrani srpskog tima u završnici prvog dela iskoristila da preko Maoda Loa smanji razliku i u svlačionicu ode sa prihvatljivim zaostatkom (37:34). Uz to je prvi strelac ekipe Džordan Lojd bio bez poena posle 20 minuta.

– Razlika je mogla da bude veća, propustili smo neke šanse za to. Defanzivno im nismo dozvolili previše poena, ali moramo da budemo efikasniji u napadu – rekao je Obradović u pauzi.

Pročitajte još: Da li se sprema potez iz NBA lige u ABA ligi?

Drugo poluvreme obeležio je veliki broj faulova crveno-belih. Kuridža i Lojd su napraviili treću ličnu, faul Lazića je uveo Zvezdu u bonus, pa je Alba sa linije penala dolazila do lakih poena (40:36). Tražio je Obradović pravu petorku i pogodio uvođenjem Uskokovića i Simanića. Tandem mladih igrača je pokazao šta ume, a prvim poenima Lojda na utakmici je Zvezda u poslednji kvartal ušla sa vođstvom (57:48).

Lojd je nastavio svoju seriju sa dve ubačene trojke i doneo Zvezdi maksimalnih „+14“ (64:50), da bi Lo i Siva na to odgovorili svojim trojkama i u pravom trojkaškom obračunu vratili svoj tim u igru na skoro četiri minuta pre kraja (69:67).

Lojd je izborio faul u šutu za tri, pogodio sva tri penala, da bi posle njegovih novih poena Sikma bio siguran sa penala (76:76). Na semaforu su ostale 1.3 sekunde. Volden se okliznuo po prijemu lopte, uspeo je da šutne i pogodi za tri. Sudije su pogledale snimak i ustanovile da je lopta još bile u njegovim rukama kada je vreme isteklo, što je značilo da će se igrati produžetak.

U dodatnih pet minuta su gosti dominirali, odigrali skoro savršenih pet minuta, a Lojd nije mogao da igra sam u napadu. Težak poraz i velika pobeda nemačke ekipe (84:90).

ZVEZDA: O’Brajant 12 (9sk, 4as, 5 izg.l), Volden 9 (5as), Lojd 21, Uskoković 8 (3as), Davidovac 4, Lazić 3, Rit 6, Dobrić 13, Simonović, Kuridža 4 (7sk, 4as), Simanić 3, Kuzmić 1 (2sk)

ALBA: Lo 21 (6as), Siva 19 (6as), Gifaj 9 (5sk), Delou, Matisek, Snajder 5, Nikić, Olinde 6 (7sk), Timan 13 (4sk), Grejndžer 8 (5as, 4sk), Sikma 9 (6sk, 5as)

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike