Zlatni "Litvanac" uskoro slobodan igrač: Petar Golubović završava epizodu u Kortrajku

19.12.2020

09:31

0

Bivši defanzivac OFK Beograda ulazi u poslednjih šest meseci ugovora sa belgijskim klubom

Zlatni "Litvanac" uskoro slobodan igrač: Petar Golubović završava epizodu u Kortrajku
Copyright MN Press

Bivši omladinski reprezentativac i prvak Evrope u Litvaniji 2013. godine, Petar Golubović igra u Kortrajku poslednju polusezonu. Od januara stiče pravo da pregovara sa zainteresovanim klubovima, a u potrazi za novom sredinom moglo bi da mu pomogne to što se vratio među startere belgijskog tima.

Pročitajte još

– Poslednje dve godine igram u Kotrajku, ali mislim da sam mogao preći u veći klub da sam dobio pravu šansu. Kad sam došao iz Italije 2018. godine bio sam standardan tri kola, da bi nam se u sledećem meču dogodio poraz 3:0 od Briža u gostima, posle čega je trener odlučio da me skloni iz tima kao jedinog krivca za izgubljenu utakmicu – rekao je Golubović za belgijski HLN.

Bivši omladinac Crvene zvezde prve seniorske mečeve odigrao je kao igrač OFK Beograda. Sa Karaburme se u zimu 2014. godine za 1.000.000 evra preselio u Romu i od tada se o njemu malo toga moglo čuti i pročitati. Odlazio je iz Rima nekoliko puta na pozajmice: Novara, Piza i Pistojeze, a posle drugog mandata u Novari došao je u Belgiju. Nastavio je da igra kao desni bek i štoper kao i u vreme svog omladinskog staža kada je kao član U19 Srbije postao prvak u Litvaniji.

– Ako se negde može naučiti dobra igra u defanzivi onda je to u Italiji. Snalazim se dobro i sa trojicom u liniji i kad nas je četiri pozadi. Klub me još nije pozvao sa ponudom da pregovaramo oko novog ugovora, pa je moguće da od Nove godine započnem pregovre sa drugima. Ima već zainteresovanih, videćemo – rekao je 26-godišnji fudbaler Kortrajka, kome se dopao život u Belgiji.

– Odgovara i meni i ženi. Više volim mir koji imam u Belgiji, nego gužvu sa turistima u Pizi. Često sam u prirodi, uskoro polažem lovački ispit.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike