Vuk Radivojević za 24sedam otkrio kako Igokea pobeđuje timove od 10.000.000 evra

31.01.2021

07:19 >> 07:21

0

Autor: Milan Nastić

Sportski direktor najprijatnijeg iznenađenja ABA lige o, već sada, istorijskoj sezoni

Vuk Radivojević za 24sedam otkrio kako Igokea pobeđuje timove od 10.000.000 evra
Copyright Promo/Mornar/MEDIA Pro

Košarkaši Igokee su definitvno naprijatnije iznenađenje u dosadašnjem delu sezone. Nalaze se na drugom mestu u ABA ligi, a plasmanom u TOP 16 FIBA Lige šampiona ostvarili su najveći uspeh u istoriji kluba.

Naravno, najveće zasluge za to pripadaju igračima i stručnom štabu, ali veliki doprinos ovom uspehu dao je sportski menadžment Igokee, na čelu sa bivšim košarkašem Vukom Radivojevićem.

On je u razgovoru za 24sedam rekao da ovakvu sezonu nije niko očekivao i da su svi prijatno iznenađeni rezultatima Igokee.

– Ovo je nešto što u klubu niko nije očekivao. Svi smo toliko prijatno iznenađeni, da ne znamo da li je ovo san ili realnost. Stvarno je super, nemam šta da kažem, samo da se nadamo da ovo traje što duže. Najvažnije da pred igrače i stručni štaba nema nikakvog pritiska i da su totalno rasterećeni i da svi dajemo najviše što možemo u ovom trenutku – počeo je razgovor za 24sedam Vuk Radivojević.

MN Press

Bivši košarkaš Crvene zvezde se osvrnuo i na istorijski uspeh kluba plasmanom u TOP 16 FIBA Lige šampiona.

– To je nešto neverovatno u društvu Limoža i Turk Telekoma, koji su imali najveće ambicije u ovom takmičenju ove sezone, čak i da ga osvoje, mi smo pored takvih renomiranih košarkaških klubova uspeli da prođemo dalje. A, pritom da ne govorimo o njihovim budžetima koji su i 10.000.000 evra, to još više govori o našem uspehu.

Vuk Radivojević priznao je da ovakvu hemiju u klubu nikad nije doživeo, u 17 godina njegove profesionalne košarkaške karijere.

– Ovo je nešto neverovatno. Toliko pozitivne energije na jednom mestu nikad nisam doživeo, a iza sebe imam mnogo godina košarke. Svi smo kao porodica, od trenera, igrača, pa svih ljudi u klubu. Dišemo kao jedno. Trener Bajić je defintivno najbolji trener u istoriji Igokee, igrači su se uklopili u taj sistem, i to na kraju je donelo rezultate. Mislim da su prelomne bile kvalifikacije za plasman u FIBA Ligu šampiona, kad smo bez trojice glavnih igrača uspeli da se domogne grupne faze takmičenja. To nam je svima dalo veliko samopouzadnje i od tog trenutka je sve krenulo nabolje – istakao je Radivojević.

Pročitajte još

Sportski direktor kluba smatra da je ovo zasluga svih u klubu, i da mu je velika čast što je na ovoj funkciji.

– Ovo je timska pobeda. Svi radimo zajedno i smatram da se to za sada pokazalo kao dobitna kombinacija. Što se tiče mene, ima nas dosta koji smo razmišljali o igračkom kadru, od trenera, skuta, koji su nam predlagali dosta košarkaša, njih 20 je bilo na skeneru, a na nama je bilo da odlučimo koga ćemo da angažujemo. Ispostavilo se da smo doveli igrače koji su se odlično uklopili u tim.

Vuk Radivojević kaže da je ovaj posao za njega bio novi izazov i da je zbog Igora Dodika, odlučio da posle košarkaške karijere preuzme funkciju generalnog menadžera.

– Samo sam se zbog njega odlučio da ostanem u klubu. Nisam imao takve planove, ali naše veliko prijateljstvo je dovelo do toga da preuzmem ovu funkciju. O tome nisam razmišljao kad sam završavao karijeru. Pokazalo se kao dobar potez za sada, i naravno da mi je drago što sam deo ovako dobre sredine i gde je tolika pozitivna energija – istakao je Radivojević i dodao:

– Stvarno ne znam koji su mi planovi. Fokusiran sam na Igokeu, i da ostvarimo što bolji rezultat u sezoni. Nemam neke dugotrajne planove, idem korak po korak, od utakmice do utakmice i to mi je fokus. Da budem iskren nisam razmišljao da ću jednog dana posle košarkaške karijere, odmah da uplovim u ove vode, ali se i to dogodilo.

Pročitajte još

Bivši košarkaš priznao je da je on već nekoliko godina ima trenersku licencu i da je tim poslom hteo da se bavi posle karijere.

– Već nekoliko godina imam trenersku licencu, i to mi je bio neki plan posle karijere. A, vidite da sam otišao na neku drugu stranu. Da li ću se time možda baviti u budućnosti, stvarno je teško odgovoriti na to pitanje. Sad da kažem, nema šanse, pa se dogodi, ili obrnuto. Nikad ne reci nikad. U današnje vreme sve je moguće. Ponavljam, ne želim time da se opterećujem, fokus mi je na ovom poslu, i da Igokea ove sezone ostvari što bolji rezultat u svim takmičenjima.

Vuk Radivojević se osvrnuo i na nikad izjednačeniju ABA ligu, gde svako svakog može da pobedi.

– Stvarno dosta uzbuđenja u regionalnom takmičenju u dosadašnjem delu sezone. Egal šampionat, neki klubovi od kojih se nije očekivalo, uspeli su da budu u vrhu. Mornar je prvi, igra odlično i čini mi se da imaju kontinuitet dobrih utakmica, pritom imaju odličan roster. Partizan, Zvezda, i Budućnost su promenili trenere, bilo je dosta oscilacija, pre svega u Partizanu, ali i oni kakve-takve šanse da se domognu plej-ofa. Videćemo, kako će se prvo završiti regularan deo sezone, pa onda plej-of. Što se tiče nas, mi smo prezadovoljni kako igramo do sada. Nema pritiska, euforije, i za sada smo svi zadovoljni kako se odvijaju stvari – zaključio je za 24sedam Vuk Radivojević.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike